Jaan Talts.Foto: STANISLAV MOSHKOV
Spordivaria
4. detsember 2016, 19:52

2018. aasta noorte tõstmise EM peetakse Tartus

Euroopa Tõsteliidu (EWF) juhatus otsustas reede õhtul Iisraelis, et 2018. aasta noorte Euroopa meistrivõistlused peetakse Tartus.

Võistlus korraldatakse Eestis paljuski tänu EWFi asepresidendile Jaan Talts juuniorile, kes tegi alaliidu uuele presidendile vastava ettepaneku ja osales Eilatis juhatuse koosolekul, kus otsus ühehäälselt vastu võeti.

"Miks noored ja Tartu? Meie noorte tõstmine on eelkõige koondunud Tartusse ja seal teevad treenerid väga head tööd," mõtiskleb Talts. "See on neile preemia. Usun, et see on ka noortele poistele tulevikuks innustav süst."

Taltsi hinnangul on Eestil EMil medalilootus ehk praegu alles 15aastane Nikita Klevtsov. "Ta on pikk ja tugev tõstja," iseloomustab Talts 109kilost ja 190 sentimeetri pikkust tulevikumeest. "Viimati tõukas Nikita 150 kilo, milleks peab rammu olema. Treener Igor Baškirov on sellise poisi kinni püüdnud ja tegeleb temaga hästi."

2018. aastal saab Eesti Vabariik 100 ja Eesti Tõsteliit 130. "Tähistame neid sündmusi väärikalt," lubab Talts. "Täiskasvanute EMi korraldamine läheks palju rohkem maksma, samas oli riigi huvi selle võistluse vastu väike. Noorte EMi eelarve on 400 000-450 000 eurot."

Talts meenutab, et kolm aastat tagasi korraldati Tallinnas alla 23aastaste EM, sest Mart Seim ja Leho Pent olid toona viimast hooaega selles vanuseklassis. "Nüüd toome EMi Tartusse, mõeldes eelkõige Nikitale, kellel on siis viimane aasta noorteklassis," märgib Eesti Tõsteliidu endine president Talts.