Kristjan Ilves.Foto: Stanislav Moshkov
Talisport
4. detsember 2016, 21:08

Kristjan Ilves: suudan isegi ebaõnnestunud hüppega punktikohal olla (1)

Kahevõistleja Kristjan Ilves teenis väärtuslikke MK-punkte ka sel nädalavahetusel olümpialinnas Lillehammeris, kus ta sai vastavalt 25. ja 29. koha.

Laupäeval oli Ilves pärast hüpet 13. kohal ja finišeeris 25ndana. Võitjana triumfeerinud sakslasele Eric Frenzelile kaotas ta 1.50ga. Pühapäeval oli 20aastane eestlane hüppevõistluse järel 28. ja lõpetas etteaste 29. kohaga. Taas oli parim Frenzel, kellele Ilves kaotas 2.34,2ga.

"Väikselt mäelt olid hüpped päris head, suurelt ei saanud pihta, meil oli vaid üks proovikatse," räägib Ilves. "Mõlemad suusasõidud olid normaalsed, kolmandal ringil tekkis väike ärakukkumine, aga eelmise aastaga ei saa üldse võrrelda, jõuan korralikult pingutada. Samas on siin üks MK-sarja raskemaid radasid – puhas suusameeste meka."

Ilvese sõnul on palju kasu olnud Anatoli Šmiguni juhendamisel tehtud suusatreeningutest. "Tolik ütleb, et liigume sammhaaval suuremate eesmärkide poole. Enamuse distantsist jaksan tugevamate meestega võrdselt sõita," lausub 20aastane sportlane, kes võitis mullu juunioride MMil pronksmedali. "Ma olen uuel tasemel. Suudan isegi suhteliselt ebaõnnestunud hüppega punktikohal olla."

Nüüd tuleb MK-sarjas väike paus ja Ilves naaseb koju treenima. "Otepääl on mägi valmis," sõnab ta. "Hea, et vahepeal natuke treenida saab. Viimasel ajal on olnud ainult võistlemine ja reisimine, kumm hakkab vaikselt tühjaks minema."

MK-sarjas teeb Ilves järgmised etteasted 16.–18. detsembrini Austrias Ramsaus.