Sebastian Ogier testis juba M-Spordi masinat. Kas näeme teda tuleval hooajal Fordi roolis?Foto: Twitter
WRC
5. detsember 2016, 18:49

Rivaalid tahavad Ogieri näha Tänaku tiimikaaslasena (4)

WRC valitseval maailmameistril Sebastian Ogieril pole jätkuvalt hooajaks tiimi, kuid konkurendid soovivad teda näha M-Sportis, kuhu kõigi eelduste kohaselt läheb ka eestlane Ott Tänak. 

Seni Volkswagenis sõitnud Ogier jäi järgmiseks aastaks ootamatult tiimita, kui tootja otsustas WRC sarjast loobuda. Neljakordne maailmameister on testinud nii M-Spordi Ford Fiestat kui ka Toyota Yarist. Täielikult pole välistatud ka Citroeniga liitumine või spordist üldse loobumine, kuid rivaalid Hyundaist soovivad teda näha näha Malcolm Wilsoni meeskonnas. 

"Ma võin ainult arvata, kuhu Ogier läheb, aga usun, et nii WRCle kui ka M-Spordile oleks väga hea, kui ta liituks nendega," ütles Hayden Paddon väljaandele Motosport. "Sellisel juhul oleks kõigil neljal meeskonnal väga võimekad sõitjad. 

Iga spordiala eeldus on tihe konkurents," jätkas austraallane. "Kui rallisid hakkavad võitma erinevad tiimid ja sõitjad, suureneb WRC vastu huvi ja saame juurde palju uusi fänne. Sellepärast arvan, et Ogieri minek M-Sporti oleks parim kõikidele osapooltele." 

Teine Hyundai sõitja Thierry Neuville soovib samuti Ogieri näha M-Spordis, kuid peab tõenäolisemaks Citroeniga liitumist. "Ma tahan teda Fordi roolis näha, kuid loogika ütleb mulle, et läheb Citroeni. Mulle meeldib M-Sport, olen nendega koostööd teinud.

Nad väärivad temasugust sõitjat ja see oleks Ogierile huvitav väljakutse. Auto oleks kindlasti konkurentsivõimeline, aga see tooks Sebastianile paar muudatust," sõnas belglane. 

M-Spordiga liitudes saaks Ogierist suure tõenäosusega Ott Tänaku tiimikaaslane. Kuigi eestlase tuleviku kohal on veel suur küsimärk, siis eelduste kohaselt liitub Tänak just Malcolm Wilsoni võistkonnaga.