Eesti meeste saalihokikoondise peatreener Argo Kungla.Foto: Teet Malsroos
Spordivaria
5. detsember 2016, 18:47

Argo Kungla: Saksamaa viigi järel peetud kriisikoosolekust oli kasu! (1)

Eesti meeste saalihokikoondise peatreener Argo Kungla kiitis pärast A-alagrupi viimases voorus saadud 3:10 kaotust meeste häälestatust ja võitlusvaimu.

"Mängisime kaitses kindlasti oma parima mängu sel MMil ja näitasime sisu. Suutsime üksteise eest väljas olla. Seisime, kannatasime, ootasime ja viskasime ka kolm väravat. Ei saa nuriseda, kevadel kaotasime samale vastasele 1:15, nüüd poole võrra väiksema marginaaliga. Hea skoor," rääkis Kungla.

Eesti esitus oli hoopis teisest puust kui päev varem Saksamaa vastu, kui tehti pettumuse valmistanud 6:6 viik. "Kohe pärast eilset mängu oli kriisikoosolek, kus riidlesin kõigi põhitegijatega ja nõudsin, et nad hakkaksid vastutust võtma. Meeskond tegi seejärel veel omal algatusel ilma treeneriteta eraldi koosoleku.

Täna hommikul kordasime üle, mis on soovitud tulemuse nimel oluline – esimesest viimase sekundini hing mängu sisse panna. See õnnestus. Paar mõõnahetke tuli, aga saime need pidama," sõnas Kungla.

Eesti kasuks realiseeris kaks karistusviset Mats Tamme. "Pakun, et Soome väravavaht Eero Kosonen polnud kuigi õnnelik, et teda niimoodi alandati. Suurepärased sooritused ja nii külm pea! Kui turniiri kahes esimeses mängus segas Matsi kaelahäda, siis Toomas (aastast 2002 saalihokikoondise meedikuna töötanud Toomas Juhanson – toim) võlus ta terveks ja nüüd mängis Mats omal tasemel!"

Eesti kolmandat kohta A-alagrupis võib tänu piisavalt väikesele kaotusele väärata ainult stsenaarium, kus Šveits ei võidaks Saksamaad. Kõigi loogikareeglite järgi peaks see olema välistatud. "Tuleb, mis tuleb. Meie andsime maksimumi. Ei usu, et Saksamaa punkte teenib, aga kõike võib juhtuda. Pall on ümmargune ja lisaks veel auguline!"

Kolm päeva järjest mänginud Eesti saab homme puhata ja kolmapäevaseks kaheksandikfinaaliks jõudu koguda. Täna õhtul minnakse sauna.