Justyna Kowalczyk Foto: LEHTIKUVA
Talisport
6. detsember 2016, 13:00

Lillehammeris Norra suusafännide poolt roppustega kostitatud Justyna Kowalczyk on kohalike seas üks vihatumaid, kui rünnatud on isegi tema perekonda (3)

Poola murdmasuutaja Justyna Kowalczyk ei ole just Norra suusapubliku lemmikuid sportlasi, kui nädalavahetusel toimunud Lillehammeri MK ajal kohalikud sellest ka teada andsid. 

"Aitäh kõigile Norra fännidele, kes mind üritasid välja vilistada ja roppustega segada. Tänu teile suudan ma veel rohkem pingutada," kirjutas poolatar oma Twitteris. 

See ei ole aga sugugi esimene kord, kui Kowalczykit seal maal tuliselt tervitati. 2011. aastal oli olukord veelgi teravam.

"Olin toona Norra vaenlane number üks. Fännid sõimasid mind lisaks norra ka poola ja inglise keeles. See oli tõeliselt karm," meenutas 33aastane suusataja. 

"Nad loopisid treeningu ajal minu pihta igasuguseid erinevaid esemeid, mis kätte juhtus. Samuti ründasid purjus norralased minu vanemaid, kes raja ääres lipuga kaasa elasid ning neil kästi lipud kokku panna ja vaiksemalt võtta."

Kowalczyk on palju sõna võtnud ka Therese Johaugi dopinguskandaali teemadel ja tema arvates pole norralanna karistus piisavalt karm.