Martti AljandFoto: LAURA OKS
Ujumine
6. detsember 2016, 13:57

Miks MM-il napilt medalita jäänud Martti Aljand sel korral enda põhidistantsi ei uju?

Kindlasti on nii mõnelegi spordisõbrale silma hakanud, et Martti Aljand ei ujugi Kanadas toimuvatel maailmameistrivõistlustel oma põhidistantsi – 100m rinnuliujumist.

Veel neli aastat tagasi Istanbulis toimuvatel lühirajaujumise maailmameistrivõistlustel jäi Martti Aljand 100 meetri rinnuliujumise finaalis ajaga 57,85 ülinapilt neljandaks. Pronksmedal libises käest vaid kahe sajandiksekundiga.

Tänavusel MMil ujuvad 100m rinnuli distantsi Martin Liivamägi ja Martin Allikvee, kes on näidanud sellel distantsil paremaid aegu. Martti Aljand läheb selle asemel hoopis 200m kompleksi ujuma.

Viimasel lühiraja EMil nägime ehk liiga aeglast algust, kuid loodetavasti suudab ta sel korral paremini esineda. Finaali saamine on ilmselt keeruline, kuid kindlasti mitte võimatu.

Peatreener Riho Aljandi sõnul on ettevalmistuse mõttes korralik töö tehtud ning ta on kindel, et nii Martti kui ka teised MMil olevad eesti ujujad pigistavad endast välja kõik, mis võimalik. Koondise põhiline eesmärk poolfinaalidesse pääseda.

Esimestena astuvad MMil võistlustulle Martin Liivamägi ning Martin Allikvee 100m rinnuliujumisega täna õhtul kell 19.10. 200m kompleksiujumisele saab kaasa elada kell 19.59.