Kes saab Lewis Hamiltoni uueks meeskonnakaaslaseks?Foto: MOHAMMED AL-SHAIKH
Vormel 1
8. detsember 2016, 12:32

Mercedese F1-tiim otsib töökuulutuse kaudu Hamiltonile tiimikaaslast (1)

Eelmisel reedel teatas tänavu vormel 1 tiitli võitnud Nico Rosberg, et lõpetab F1-karjääri. Rosbergi tööandja Mercedes jäi seetõttu ilma ühest piloodist ning tiim otsustas uut pilooti otsida töökuulutuse kaudu. Mõistagi tuleb Mercedese käiku võtta läbi huumoriprisma.

31aastase Rosbergi loobumise tõttu on Mercedesel järgmiseks hooajaks leping vaid Lewis Hamiltoniga ning seni pole vormelimeedias just kuigi palju juttu olnud, kes peaks võidusõidumaailma kuningliku sarja võitjat asendama. 2017. aasta hooaja esimene etapp sõidetakse 26. märtsil Austraalias ehk Mercedesel on uue piloodi otsimisega aega.

Mercedese poolt mainekas Autospordi ajakirjas avaldatud töökuulutuses seisab: "Meil on vabanenud üks sõitjakoht. Piloodina on sinu kohustus kihutada F1-autoga näidissõitudel, testidel ning GPdel.

Oled motiveeritud ning pühendunud meeskonnatööle ja soovid olla edukas. Ideaalstsenaariumi korral on sul ette näidata tõendeid oskuste kohta: näiteks pidurdamise, kiirendamise ja roolikeeramise vallas."

Lisaks peab kandidaat oskama anda tagasisidet vormeli seadistuse kohta, olema meediaga kannatlik ning näha konkurentide nõrkuseid ja tugevusi.

Ent Mercedes pakub piloodile ka midagi vastu. Nii antakse sõitjale tiimi poolt näiteks elukindlustus, helde rahaline boonus ning võimalus kasutada jõusaali.

Mercedese lõbus töökuulutus: