Eesti kaotas MMi veerandfinaalis 2:8 Tšehhile.Foto: IFF
Spordivaria
8. detsember 2016, 19:48

Peatreener Argo Kungla: maailma saalihoki esinelik on meist ikkagi selgelt ees (2)

Eesti meeste saalihokikoondis kaotas MMi veerandfinaalis 2:8 (2:2, 0:4, 0:2) Tšehhile ja jätkab turniiri mängudega kohtadele 5.-8. Peatreener Argo Kungla tõdes, et tulemus oli aus – tšehhid olidki Eestist täna selgelt paremad.

"Meid murdsid teise kolmandiku lihtsad vead. 2:3 kaotusseisus lendasid kolm meest rünnakule, kust tuli kontra, kuigi mänguplaan nägi ette, et kolmas ründaja jääb kogu aeg all ja on valmis kaitsjaid abistama. Sealt sai Tšehhi neljanda värava," tõi Kungla välja mängu otsustanud sündmused.

Turniiri avamängus oli Eesti vastamisi Tšehhiga umbes sama tugeva Šveitsiga. Toonagi lõppes avakolmandik 2:2 viigiga, ent teine läks nurja. "Erinevalt Šveitsi ja Soome vastu peetud mängudest polnud seekord probleem teise kolmandiku algus. Suutsime 30 minutit mängus püsida ning omasime teise perioodi alguses ka šanssi 3:2 ette minna. Kui Patrik Markus oleks üks-üks olukorra realiseerinud, oleksime kindlasti kauem mängus püsinud, sest oli näha, et iga löödud värav andis tervele meeskonnale energiat kaitses võitlemiseks.

Aga kokkuvõttes tuleb tõdeda, et vahe on sees ja maailma esinelik meist ikkagi ees. Väga raske on Tšehhit või Šveitsi üllatada, kui me kohtume nendega ainult MMil. Tuleks nendega tihedamini mängida. [Kodusel MMil veerandfinaalist välja jäänud] Lätil oli alagrupis sama mure, sest ka nemad on pidanud MMide vahelisel perioodil rahulduma mängudega omasuguste vastu. Tippudega pole nad mõõtu võtta saanud," rääkis Kungla.

Eesti saalihokikoondise peatreener Argo Kungla. Foto: Õhtuleht

Maailma traditsioonilise esineliku (Rootsi, Soome, Šveits, Tšehhi) vastu pidas Eesti Riias kolm matši – Šveitsile kaotati 4:8, Soomele 3:10 ja Tšehhile 2:8. 2014 MMil saadi Šveitsile lüüa 3:7, Tšehhilt 2:12 ja Rootsilt 0:17. "Oleme esinelikule natuke lähemale tulnud – 2014 MMiga võrreldes oli väravate vahe kolme mängu peale suurusjärgu võrra positiivsem, kusjuures ise viskasime rohkem väravaid ja katastroofe vältisime. Lisaks rõhutan, et kui kevadisel valikturniiril kaotasime Soomele 1:15, siis Riias näidatud 3:10 oli märk selgest edasiminekust."

Eesti MM-finaalturniir jätkub laupäeva hommikul kell 10, kui 5.-8. koha mängus ollakse vastamisi Taaniga (kes kaotab reede õhtul veerandfinaalis Soomele). Võitja saab pühapäeval end proovile panna 5. koha matšis, kaotaja peab leppima 7. koha mänguga.

Olgu meenutatud, et turniiri eel seadis Kungla meeskonnale eesmärgiks just esikuuikusse jõudmise. Laupäevane mäng määrab selle täitumise võit mitte. Taaniga oldi vastamisi ka kevadel koduplatsil peetud valikturniiril, kui võideti 7:2.

"Kevadega võrreldes on Taani koosseisus paar uut mängijat. Võimalused on 50-50, eelkõige oleneb valmisolekust harjumatu kellaajaga matšiks. Kes rohkem 5. koha mängule ihkab, see ka võidab. Nagu näitas Taani mäng Lätiga (kaheksandikfinaali võitsid taanlased 5:5 lõppenud normaal- ja lisaaja järel karistusvisete seerias – toim), on nad väga ohtlik võistkond. Reedene puhkepäev annab meile väikese eelise, aga samas on turniiri kuuendas mängus kõigil juba oma pisiprobleemid," sõnas Kungla.

Eesti kaotas MMi veerandfinaalis 2:8 Tšehhile. Foto: IFF

Mängud Soome, Kanada ja Tšehhiga vahele jätnud kaitsja Victor Öbergi turniir Kungla sõnul läbi ei ole. "Loodame, et ta saab tervise enamvähem korda ja meid laupäeval aidata."

Kahtlused püsivad ka pühapäevases mängus Saksamaaga õlga vigastanud väravavaht Marek Õige kohal. Täna Tšehhi vastu asendas Kungla ta viimase kolmandiku eel Siim Stokkebyga. "Mareki käsi on kahtlane. Reedel selgub, kas kutsume kolmanda väravavahi Rainer Kalde Riiga. Olen teda ette hoiatanud, et vajadus võib tekkida," sõnas Kungla.

Eesti kaotas MMi veerandfinaalis 2:8 Tšehhile. Foto: IFF