Manchester United on üks 24 tiimist, kes pääses Euroopa liiga alagrupiturniirist edasi.Foto: SERGEI SUPINSKY
Jalgpall
9. detsember 2016, 00:29

Vaata, kes pääsesid Euroopa liiga alagrupiturniirilt edasi

Täna lõppes ühe väikse erandiga Euroopa liiga alagrupiturniir ning selgunud on kõik 24 meeskonda, kes pääsesid edasi järgmisesse vooru. 

Euroopa liigas osales ka Eesti koondislase Sergei Zenjovi koduklubi Gabala, mis kahjuks ei kogunud kuue matšiga ühtegi punkti ehk kaotas kõik kohtumised ja jäi kindlalt C-alagrupis viimaseks. 

Kahest Euroopa liiga alagrupiturniiril osalenud Premier League'i klubist pääses edasi Manchester United, Southampton jäi oma grupis kolmandaks ja langes eurosarjast. Southampton vajas viimases mängus kodus Iisraeli Beer Sheva vastu võitu, kuid pidid leppima 1:1 viigiga. 

Hispaania klubide muljetavaldav edu jätkus ka nõrgemas eurosarjas. Kui Meistrite liigas pääsesid alagruppidest edasi kõik neli La Liga meeskonda, siis ka Euroopa liigas jätkavad kõik kolm Hispaania klubi järgmises voorus. 

Alagrupiturniiri läbisid kaotuseta kõigest neli meeskonda ning võiduta kolm: lisaks Gabalale veel Zorya ja Panathinaikos.

Euroopa liiga alagrupiturniiril on siiski mängimata veel üks kohtumine. Sassuolo ja Genk pidid täna esimese meeskonna koduväljakul mängima, kuid tiheda udu tõttu lükati matš edasi ning see algab homme Eesti aja järgi kell 13.30. Genkile piisab viigist, et minna alagrupist edasi, kaotuse puhul jäädakse teiseks. 

Siin on meeskonnad, kes pääsesid alagrupiturniirist edasi: 

A-alagrupp: Fenerbahce, Manchester United
B-alagrupp: Nicosia Apoel, Piraeuse Olympiacos
C-alagrupp: Saint-Etienne, Anderlecht
D-alagrupp: Peterburi Zeniit, Alkmaar AZ
E-alagrupp: AS Roma, Giurgiu Astra
F-alagrupp: Bilbao Athletic, Genk
G-alagrupp: Amsterdami Ajax, Celta de Vigo
H-alagrupp: Donetski Šahtar, Gent
I-alagrupp: Schalke 04, Krasnodar
J-alagrupp: Fiorentina, Thessaloniki PAOK
K-alagrupp: Praha Sparta, Beer Sheva Hapoel
L-alagrupp: Osmanlispor, Villareal