Roland LessingFoto: Hendrik Osula
Talisport
9. detsember 2016, 16:32

Vanameister Roland Lessing päästis laskesuusatamise sprindis eestlaste päeva, Kõiv ja Gaim jäid viimaste hulka (6)

Laskesuusatajad jätkasid täna MK-sarja hooaja teise etapiga, kui Pokljukas võeti avapäeval mõõtu sprindis. 

Naiste arvestuses kuulus võit Laura Dahlmeierile, kui ta edestas 3,5 sekundiga Justine Braisaz´d. Poodiumi kolmandale astmele tõusis Marte Olsbu.

Eestlannadel 60 parima hulka asja polnud. Parimana oli Kadri Lehtla 69., kaotades kahe trahvi juures esimesele 2 minutit ja 38 sekundit. Tiirus kolmel korral eksind Johanna Talihärm jäi 91. (+3.34), Grete Gaim jättis üles kaks märki ning jäi 105 naise konkurentsis 103. (+4.16). Niisiis Eesti naisi homses jälitussõidus näha ei saa.

Meeste võistlus kujunes kahe suure Johannes Thingnes Bö ning Martin Fourcade´i võitluseks. Mõlemad mehed läbisid lasketiirud puhaste paberitega, kuid kiiremat tegutsemist näitas prantslane, kui edestas norralast 13,7 sekundiga. Kolmanda koha võttis Anton Šipulin.

Märkimist väärib ka legendaarne 42aastane Ole Einar Björndalen, kes tiirus kordagi ei eksinud ning teenis kuuenda koha. 

Eestlasi oli stardis kolm ning neist edukaim oli Roland Lessing, kes ainsana pääses homsesse jälitussõitu. 38aastane laskesuusataja teenis ühe trahvi juures 48. koha, kaotades võitjale 1 minuti ja 51 sekundiga.

Koondise lasketreeneri Indrek Tobrelutsu sõnul tegi Lessing täna igati korraliku sõidu. “Rolandi jaoks oli tegemist selle hooaja esimese MK-etapiga ja ta tegi igati hea soorituse,” hindas Tobreluts. “Laskmine oli samuti korralik, püstitiirus üks möödalask – seda pole palju, aga täiuslikust esitusest jäi väga vähe puudu,” lisas ta.

Eksimatult lasknud Rene Zahkna lõpetas 73. (+2.35), neli trahvi teeninud Kauri Kõiv oli 104 lõpetaja seas 97. (+3.37).