Lewis Hamiltonist ja Fernando Alonsost ei saa ikkagi ilmselt tiimikaaslased. Foto: YUYA SHINO
Vormel 1
9. detsember 2016, 23:08

Kindlameelne Flavio Briatore: Fernando Alonso ei liitu Mercedesega (1)

Fernando Alonso mänedžeri ja endise F1 meeskonna bossi Flavio Briatore sõnul peab Mercedes hispaanlasest suu puhtaks pühkima. 

Mercedese boss Toto Wolff ütles nädala alguses, et Fernando Alonso on üks potentsiaalne Nico Rosbergi asendaja. Hispaanlase mänedžeri sõnul aga kavatseb kahekordne maailmameister McLarenisse jääda.

"Meil on McLareniga kehtiv leping ja kavatsema seda ka austada," ütles Briatore Itaalia väljaandele Gazetta dello Sport.

McLareni tegevjuht Zak Brown ütles sel nädalal: "Meil on Fernandoga leping ja ta on väga rõõmus. Ilmselgelt tahab ta võita etappe nagu ka meie, aga ma pole väga mures selle stsenaariumi pärast. Me tunneme end praeguses positsioonis mugavalt." 

Siiski on Alonso sarnast trikki teinud ka varem, kui lahkus 2014. aastal kaks aastat enne lepingu lõppemist Ferrarist ning liitus McLareniga. Briatore sõnul on aga olukorrad täiesti erinevad. 

"Endine Ferrari president Luca di Montezemolo andis Alonsole loa tiimist lahkuda pärast 2014. aastat, kui tiitlit ei suudeta võita. Pidasime läbirääkimisi tolleaegse bossi Marco Mattiacciga, aga me ei nõustunud 3-aastase lepingupikendusega." 

Kõige tõenäolisemad Rosbergi asendajad on Valtteri Bottas ja Pascal Wehrlein.