Eesti meeste saalihokikoondise peatreener Argo Kungla.
Spordivaria
11. detsember 2016, 12:43

Argo Kungla: me ei teinud kehva turniiri (2)

Eesti saalihokikoondise peatreener Argo Kungla tõdes pärast MMi seitsmenda koha mängus Saksamaalt saadud 4:5 (3:2, 0:2, 1:1) kaotust, et hetkeline pettumust on suur, aga mängulises plaanis nägi ta võrreldes 2014. aasta MMiga edasiminekut.

"Me ei teinud kehva turniiri. Päris korraliku tegime. Kui keegi arvab, et kaheksas koht oli pettumus, siis tõesti, me ei täitnud seatud eesmärki, aga poistele mul ühtegi etteheidet turniiri suhtes pole.

Kui kahe nädala pärast mänge üle vaadata, paistavad ilmselt silma pisiasjad, mistõttu jäid loodetud võidud võtmata. Sisu näitasime ja olen poiste üle uhke, et lõpuni võideldi. Ka täna Saksamaa vastu suutsime teha korraliku partii. Lihtsalt ebaõnne oli väga palju – tavaliselt väravaga lõppevad šansid jäid realiseerimata. Nii on keeruline võita, aga ei saa öelda, et mängisime kehvasti," rääkis Kungla.

Tänase kaotuse tõttu langeb Eesti maailma edetabelis üheksandaks, mis tähendab, et järgmisel MMil (2018 Tšehhis) tuleb sinna kvalifitseerumise korral mängida emmas-kummas nõrgemas tugevusgrupis.

"Võib-olla toob see meid korraks maa peale tagasi ning nõrgemas tugevusgrupis on võimalik treenida võitja-mentaliteeti. Aga nagu näha, siis ühtegi nõrka meeskonda MMil pole. Läti oli kümnes ja meie kaheksas. Koha mõistes mõlemal läbikukkumine, aga ei saa öelda, et oleksime täielikult põrunud. Suutsime mängida paremini kui eelmisel MMil. Mina nägin edasiminekut. Hetkeline pettumus on muidugi suur, Saksamaa väravavaht tegi supermängu," lausus Kungla.

Teist MMi järjest Eesti peatreenerina tegutsenud Kungla ametis jätkamise soovi kohta hetkel midagi öelda ei osanud. "Seda arutavad teised inimesed," sõnas ta.