Mart SeimFoto: Alar Truu
Spordivaria
12. detsember 2016, 04:00

Mart Seim loobub Soome võistlusest

Mullune Eesti parim meessportlane Mart Seim loobub eelolevaks nädalavahetuseks Soome kavandatud võistlusest, sest tegi seljale pisut liiga.

Üliraskekaalutõstja pidi esialgse plaani kohaselt laupäeval osalema Rovaniemis Soome karikavõistluste finaalis. Kuid ta arutas tekkinud olukorda oma treenerist isa Alariga ja ühiselt jõuti otsusele, et vigastusega ei ole mõtet riskida.

"Kui see oleks tiitlivõistlus, läheksin kindlasti kohale," rääkis 26aastane sportlane eile. Ja lisas: "Nüüd ei ole sellel suurt mõtet, pole nii tähtis võistlus. Parem valmistun korralikult EMiks, tahan arenguhüpet teha."

Pärast seitsmenda kohaga lõppenud Rio de Janeiro olümpiat tunnistas Seim, et tulemus valmistas talle pettumuse. Sügisel rassis ta treeningutel rohkem kui iial varem. "Vahepeal oli kerge ületrenn ja tegin alaseljale natuke haiget," avaldab 150kilone atleet.

Mullusel MMil hõbemedali võitnud Mart Seim on saanud harjutamist jätkata, sest vigastus pole eriti karm. Alar Seimi sõnul on poeg treeningul rebinud 180 ja tõuganud 230 kilo. Nii et vorm on tal päris hea.

Tuleval aastal peetakse EM 1.-9. aprillini Splitis, tänavusel EMil võitis Mart Seim pronksmedali.