Kelly SildaruFoto: Kelly Sildaru / Facebook
Spordivaria
12. detsember 2016, 10:14

Nädala pluss, miinus ja ennustus | Vinge Kelly Sildaru, õnnetud suusatajad ja kindel favoriit Kalev/Cramo (2)

Õhtulehe sporditoimetus vaatab igal esmaspäeval tagasi möödunud nädala sündmustele ja teeb ennustuse ühe alanud nädala võistluse kohta. Selline on meie 12. detsembri valik:

Läinud nädala pluss | Kelly Sildaru tõestas USAs Colorados, et mullu komeedina vigursuusatamise kõrgeimasse klassi tõusmine oli juhusest kaugel. Eestlanna edestas nädalavahetusel Dew Touri pargisõidus 6,01 punktiga Maggie Voisinit ning võitis maineka võistluse teist aastat järjest. Kõigest 14aastane Sildaru teeb järgmise stardi jaanuaris ekstreemspordi tähtsaimal mõõduvõtul X-mängudel, mis toimub samuti Colorados. Ning et seostest veel vähe oleks: piiga oli mullu parim ka X-mängudel!

Läinud nädala miinus | Eesti talisportlaste trööstitu nädalavahetus. Tänavu on MK-sarjas punkte noppinud neli eestlast: kahevõistleja Kristjan Ilves, laskesuusataja Kauri Kõiv ning murdmaasuusatajad Marko Kilp ja Raido Ränkel. Et kahevõistlejate MK-karussell möödunud nädalavahetusel võistlemisest puhkas, pidid teised alad Eesti kastanid tulest välja tooma.

Missioon ebaõnnestus. Laskesuusatajate laeks Sloveenia talimekas Pokljukas jäi vanameister Roland Lessingu 48. koht sprindis, murdmaasuusatajate parim oli Davosis vabatehnikasprindi 53. lõpetanud Kilp, kes noppis kahel eelmisel MK-etapil punkte. Tõsi, siis sõideti sprindid klassikatehnikas.

Distantsimehed jäid parematest kaugele-kaugele. 30 km vabatehnikasõidus 63. koha saanud Aivar Rehemaa kaotas võitjale Martin Johnsrud Sundbyle kuus ja pool, 71. lõpetanud Andreas Veerpalu ligi seitse ja pool minutit.

Alanud nädala ennustus | 80% on tõenäosus, et BC Kalev/Cramo võidab nädalavahetusel Eesti korvpalli karikavõistlused. Lisaks meie esiklubile jahivad trofeed Tartu Ülikool, finaalturniiri võõrustav Pärnu ja Valga.

Ehkki Cramo kaotas hooaja alguses Tartule 22punktilisest eduseisust, näitas kahe kange viimane omavaheline kohtumine selgelt pealinlaste paremust: Alar Varraku hoolealused võitsid 23 silmaga ning uus korvialune täiendus Cedric Simmons on alles vormi kogumas.

Cramo suurimaks vaenlaseks on nemad ise. Paberil on tegemist Eesti parima klubiga, kuid kaotus Tartule näitas, et keskendumisprobleemid ning jala lõdvaks laskmine maksavad kurjalt kätte.