Pastor Maldonado rammimas Esteban Gutierrezit. Selliste trikkide pärast teda F1 sarjas mäletataksegi.Foto: AFP/Scanpix
Vormel 1
14. detsember 2016, 12:11

PLEKIMÕLGIVIDEO | F1 sarja avariimaiaim piloot ihkab tagasi tõotatud maale

Pastor Maldonado on lootusrikas, et tema karjäär kuninglikus vormelisarjas F1 ei ole veel läbi. "Ma pean paari meeskonnaga läbirääkimisi ja praegu olen päris optimistlik," vahendab F1 Today Venetsueela esipiloodi nentimist.

Karjääri esimesed kolm hooaega Williamsis veetnud ja seejärel 2014-2015 Lotust esindanud Maldonado jäi tööta vahetult enne tänavust hooaega. Lotuse võttis üle Renault ja kuna Lõuna-Ameerikast pärit piloot ei suutnud tuua tiimi vajalikul kogusel sponsorrahasid, näidati talle ust.

"Kahjuks sunniti mind teatavatel põhjustel F1 sarjast lahkuma ja nagu kõik teavad, uksest tagasi sisse saamine ei ole kunagi lihtne," rääkis Maldonado, kelle karjääri tipphetkeks on 2012. aasta Hispaania GP võit. "Algul oli raske sellega leppida, et ma enam F1-s ei sõida, aga kui ma nägin, milliseks jäid Renault sooritused (kasinaks – toim), olin rahul. Nüüd pean paari meeskonnaga läbirääkimisi ja loodetavasti olen juba Austraalias stardis.“

Enam kui ühe etapivõidu järgi mäletavad vormelifännid Maldonadot tema hoolimatu sõidustiili poolest. Las jääda selle väite selgitamise töö järgneva video hooleks:

Hetkeseisuga on 2017. aasta stardirivis neli vaba sõitjakohta. Kumbagi oma pilooti pole veel avalikustanud Manor, üks sõitja on nimetamata ka Sauberil ja Mercedesel. Sellele viimasele ametile Maldonadot kindlasti ei palgata, ent kui tiitlikaitsjatest hõbenooled napsavad endale mõne teise aktiivse sõitja, võib ka see tekkiv koht Maldonadol sihikul olla.