Valtteri Bottasest ja Lewis Hamiltonist võivad saada tiimikaaslased.Foto: Mark Thompson
Vormel 1
15. detsember 2016, 22:40

OHOO! Williams võib lasta Valtteri Bottasel meeskonnast lahkuda ja liituda Mercedesega (6)

Williamsi F1 meeskond tunnistas, et võib lasta sobivatel asjaoludel Valtteri Bottasel tiimist lahkuda, et ta saaks liituda Mercedesega. 

Mercedes on pärast Nico Rosbergi ootamatut loobumisotsust üritanud leida maailmameistriks kroonitud sakslasele asendajat, kuid see pole olnud kerge. Meeskond on viimasel ajal keskendunud soomlasele Valtteri Bottasele, kes praegu on Williamsi meeskonna palgal. 

Neljapäeval tunnistas aga Williamsi juhataja Claire Williams BBC-le, et tiim võib Bottasel lasta tiimist lahkuda. Siiski niisama ei taheta soomlast minema lasta ning tiim vajab tema asemel kogenut sõitjat. 

"Mulle meeldib, et Mercedes näeb Valtterit Nico asendajana," rääkis Williams BBC-le. "Aga meeskonnal on omad ambitsioonid ja peame olema kindlad, et tiim on arenguks heas situatsioonis. Muutusi teeme ainult siis, kui meeskonnal on 2017. aastal võimalus areneda ja hoida tugevat positsiooni." 

"Kui laseme Valtteril lahkuda, siis teeme seda ainult tingimusel, et meil on kogenenud ja usaldusväärne asendaja võtta. Selliseks piloodiks oleks näiteks Felipe Massa. Kõik otsused peavad esindama meeskonna huve." 

Tänavu lõpetas Williams konstruktorite arvestuses viiendana ning meeskond lükkas Mercedese esimese pakkumise tagasi, kuid läbirääkimised veel kestavad. Mercedes teatas, et Lewis Hamiltoni tiimikaaslane selgub alles uuel aastal.