Kristjan IlvesFoto: NordicFocus
Talisport
18. detsember 2016, 16:45

Ilves andis suusarajal kaks kohta ära, sakslased hullasid taas

Ramsaus toimunud kahevõistluse MK-etapil tegid teist päeva järjest puhta töö sakslased, kes võtsid tänasel normaalmäevõistlusel kolmikvõidu (eile saavutati nelikvõit).

Võidumeheks kerkis kolmandana 10 km pikkusele suusasõidule pääsenud Eric Frenzel, kes edestas lõpuspurdis Fabian Riesslet (+0,8). Kolmandana lõpetas 19aastane Vinzenz Geiger (+23,4), kes oli hüppemäel teine ja pääses seitse sekundit enne Frenzelit suusatama. Geigeri jaoks oli tegu elu esimese poodiumikohaga MK-sarjas.

Parim hüppaja, austerlane Mario Seidl kaotas omakorda Geigerile 0,9 sekundiga ning jäi napilt pjedestaalilt eemale. Ainsa eestlasena võistlustules olnud Kristjan Ilves andis suusarajal kaks kohta ära ning lõpetas 39ndana (+2.43,3). Punktikoht ehk 30. mees jäi Ilvesest minuti ja 19 sekundi kaugusele.

Tänase võistluse 15 parimat.

Esimesel neljal võistlusel punktikohale mahtunud Ilvese jaoks oli Ramsau etapp senise hooaja nukraim, sest kehvad tulemused hüppemäel ei lubanud suusarajal punktide eest heidelda. Eile sai ta kirja 48. koha. Kahevõistlejate MK-sari jätkub 7. jaanuaril Lahtis.

MK-sarja üldseis (Ilves hoiab 32 punktiga 31. kohta):

Enne suusasõitu:

Eesti kahevõistleja Kristjan Ilves on Ramsaus peetaval MK-etapil hüppevooru järel 37. positsioonil. 

Eestlane sai hüppemäel kirja 85 meetrit, mille eest sai 107,4 punkti. See andis talle 47 võistleja seas 37. koha ning 10 km suusadistantsile stardib Ilves liidrist 1.28 hiljem. 

Esimesena läheb suusarajale austerlane Mario Seidl, kes sai 97-meetrise hüppe eest 129,5 punkti. Temale järgnevad talle sakslased Vinzenz Geiger (+10,0 sek) ja Eric Frenzel (+17,0).