Therese JohaugFoto: BERIT ROALD
Talisport
19. detsember 2016, 19:02

Therese Johaug: on vist unustatud, et mina olen ka inimene! (14)

Dopingu tarvitamise tõttu veel mitte ametlikult 14 kuu pikkuse võistluskeelu saanud Therese Johaug andis Norra meediale üle pika aja intervjuu, kus ta räägib avameelselt oma emotsioonidest. 

Pärast seda, kui Johaug keelatud ainete tarvitamises süüdi mõisteti on teda paljude poolt teravalt rünnatud. Mitmed teravad väljaütlemised on Johaugile vaimselt väga raskelt mõjunud. 

"Ma pole robot. Olen kõigest inimene. Kuskil tuleb ka mul piir ette, mida välja suudan kannatada," sõnas 28aastane suusataja.

"Üritan enda kohta kirjutatavat lugeda nii vähe kui võimalik. Paljud toetavad mind, kuid leidub ka hulgaliselt neid, kes mitte. Usun, et mida vähem enda kohta kuulen, seda parem. 

Loen küll vaid pealkirju, aga näen kui palju minust kirjutatakse. See kogus on muutunud hirmutavalt suureks. Olen šokeeritud."

Lisaks sellele, et norralanna ise usub, et talle on viimastel kuudel selgelt ülekohut tehtud on sama meelt ka endine suusalegend Thomas Alsgaard.  

"On teatud eetilised piirid, mida iga inimene ning ka meedia peaks järgima. Miks lastakse kõiki uudiseid kommenteerida? Miks laseme teisi kiusata?" küsib viiekordne olümpiavõitja.

Kuigi Johaugil on hetkel võistluskeeld, siis hoiab ta end hetkel vormis kohalikus suusakuurordis Sjusjoenis. Treeningutelt, aga ka vaimselt, toetab teda vend Karsten.

"Sjusjoen on väga mõnus kohake. Kohtan siin suusatajaid, kes tulevad erinevatest paikadest ja tunnen end kui pereliige. Siin olemine on kindlasti positiivne," leidis Johaug ka midagi rõõmustavat.