Himki peatreener Duško Ivanovic.Foto: AFP / Scanpix
Korvpall
22. detsember 2016, 04:00

CSKAst vaid veidi lahjem Himki väisab Tallinna

Eesti korvpallisõpradele tuuakse Ühisliiga raames traditsiooniliselt mitu Vana Maailma tippklubi koju kätte. Moskva CSKA on sel hooajal Rocca al Mares juba käinud, täna näeb BC Kalev/Cramo vastas BC Himkit.

Ehkki Himki ei jõudnud eelmisel hooajal Ühisliiga finaali ja jäi Euroliiga piletita, on endiselt tegemist selle tippsarja tasemel klubiga, kelle eesmärk end kõrgseltskonda tagasi mängida. Võimalusi on kaks: Ühisliiga ja EuroCupi kaudu. Ning Himki liigub mõlemas sarjas heal kursil.

Ühisliigas on Himki võitnud 9 mängust 7 ning asub juhtgrupis koos Moskva CSKA, Kaasani Unicsi (mõl 9-1) ja Krasnodari Lokomotiv-Kubaniga (8-2). Moskva oblasti meeskond sai hakatuseks kodusaalis Riia VEFilt üllatuskaotuse, kuid et hiljem alistati selgelt nii Lokomotiv-Kuban kui ka Euroliigasse kuuluv Unics, näitab Kalevi vastase ambitsioonikust. Teine kaotus saadi mõne päeva eest CSKA-lt (79:95).

EuroCupil võitis Himki oma alagrupi 6 võidu ja 2 kaotusega ning sihib tervel võistlusel kõige kõrgemat kohta. Tugevas ja tasavägises seltskonnas edestati Hispaania klubisid Fuenlabradat ja Bilbaod, samuti Berliini Albat ja Vilniuse Lietuvos rytast.

Eile ei saabunud koos meeskonnaga küll Tallinna haigevoodisse jäänud Venemaa paremaid korvpallureid Aleksei Šved, kuid kõvasid tegijaid jätkub Himkisse tematagi. Eelmise hooaja järel toimus paras suurpuhastus, sest Tyrese Rice ja Petteri Koponen lahkusid Barcelonasse, Zoran Dragic Milanosse, James Augustine CSKAsse ja Tyler Honeycutt Istanbuli Anadolu Efesesse, kuid asemele saadi uued head mängumehed: Earl Rowland, Jacob Pullen, Markel Brown, Nobel Boungou-Colo, Marko Todorovic, Robbie Hummel ja Jeremy Evans. Jätkavad Venemaa ässad Sergei Monja ja Jegor Vjaltsev, treeneripingilt juhib vägesid kullipilguga Duško Ivanovic.

Pühapäeval Eesti karika võitnud Kalevi Ühisliiga-saldo on Himki omale vastupidine (2 võitu ja 7 kaotust), ent CSKA-le anti lahing ja usutavasti suudetakse seda ka täna.