Kas Venemaa laskesuusataja Anton Šipulin on üks 31 sportlasest?Foto: MICHAL CIZEK
Doping
22. detsember 2016, 20:28

Kaks Venemaa laskesuusatajat said võistluskeelu, 29 suhtes algatati uurimine (6)

Rahvusvaheline Laskesuusatamise Föderatsioon (IBU) määras kahele Venemaa sportlasele ajutise võistluskeelu ning 29 suhtes algatati uurimine. Samas loobus riik noorte MMist ja maailmakarikasarja etapist.

Üheksandal detsembril avalikustatud teine McLareni raport leidis, kuidas Venemaa sportlased lõikasid kasu massilisest petuskeemist, kus manipuleeriti üle 1000 sportlase dopinguproovidega. Raportis mainiti ka 31 laskesuusatajat.

IBU kohtus täna Münchenis ning võttis esimesed konkreetsed sammud. Kahele sportlasele määrati ajutine võistluskeeld ning ülejäänu 29 suhtes algatati uurimine. Siiski nimesid veel ei avaldatud. 

Täna teatas ka Venemaa Laskesuustamise Liit, et loobub 9.-12. märtsini Tjumenis toimuma pidanud MK etapist ning 2017. aasta juunioride MMist Ostrovis. 

"See on Venemaa Laskesuusatamise Liidu esimene väga oluline samm näitamaks IBU-le, et võtavad olukorda väga tõsiselt. See aitab rahvusvahelisel laskesuusaperel keskenduda võistlustele, mitte millelelegi muule," ütles IBU president Anders Besseberg.