Eesti koondise peatreener Gheorghe Cretu.Foto: Aldo Luud
Võrkpall
23. detsember 2016, 12:26

Võrkpalli EM: Eesti rahvuskoondis seisab avamängus raske kohustuse ees

Tuleval suvel Poolas toimuv võrkpalli Euroopa meistrivõistluste finaalturniir saab avaakordi Varssavis asuval rahvusstaadionil (PGE Narodowy), kus 24. augustil kohtuvad Poola ja Serbia.

Samasse alagruppi kuuluv Eesti läheb 24. augustil toimuvas avavooru kohtumises Gdanskis vastamisi Soomega. Seega tuleb kohe esimesel päeval rinda pista tugevate satside seast eeldatavalt nõrgimaga. Kuivõrd alagrupist lähevad edasi vaid kolm parimat, siis on kaalul palju.

Eesti meeskonna poolehoidjad ei pea vähemalt alagrupiturniiri raames muretsema erinevate linnade vahel sõitmise pärast ja saavad oma lemmikutele kaasa elada Gdanskis.

Samas ei ole veel paigas Serbia ja Poolaga toimuvate kohtumiste kuupäevad. Õhus on võimalus, et alagrupikohtumiste vahel on ka puhkepäevad, mistõttu ei tasu fännidel veel oma reisiplaane lõplikult lukku lüüa.

Kõikide algrupikohtumiste kuupäevad peaksid selguma uue aasta alguses. Pärast EM-iga seotud kuupäevade kinnitatud informatsiooni selgumist koostab Eesti Võrkpalli Liit toetajatele ka spetsiaalse fännireisi paketi. 

Euroopa meistrivõistluste finaalturniiri B-alagrupis mängivad Itaalia, Saksamaa, Slovakkia ja Tšehhi. C-alagrupi kvarteti moodustavad Bulgaaria, Hispaania, Sloveenia ja Venemaa ning D-grupi oma Belgia, Holland, Prantsusmaa ja Türgi.

Iga alagrupi võitja pääseb otse veerandfinaali, teise ja kolmanda koha omanikud lähevad vastamisi play-off ringis, mille võitja liigub samuti kaheksa parema sekka.

Igapäevaselt jalgpallistaadionina tegutsev PGE Narodowy võõrustas ka 2014. aasta võrkpalli maailmameistrivõistluste avamängu ja sealgi läksid vastamisi Poola ja Serbia. Kohtumise võitsid võõrustajad 3:0.