George KarlFoto: Christian Petersen
Korvpall
27. detsember 2016, 12:09

Legendaarne korvpallitreener: loomulikult kasutavad NBA mängijad dopingut (1)

Äsja ilmus uus raamat korvpallitreenerist George Karlist, kes tunnistab, et nii mõnigi NBA mängija tarvitab keelatud aineid. 

"Meil on jõulisem dopingukontroll kui NFLis (Ameerika jalgpall) ja MLBs (pesapall), aga jätkuvalt on keelatud ainetega ka NBAs probleeme. Eriti ajavad mind vihaseks need lollpead, kes kasutavad narkootikume lihtsalt oma lõbuks ja jäävad vahele," teatab Karl oma raamatus. 

"Loomulikult kasutavad mõned mängijad dopingut. Räägin siinkohal sooritust parandavatest ainetest, nagu näiteks steroidid, kasvuhormoon ja muu säärane. 

Kuidas muidu mõned mehed vanemaks saades aina paremasse vormi saavad? Kuidas nad muidu nii kiiresti vigastustest paranevad? Miks minnakse pärast hooaja lõppu Saksamaale - vaevalt, et hapukapsa pärast."

Ta lisab: "Kahjuks on dopingutestid alati uutest keelatud ainetest sammukese maas. Lance Armstrong ei jäänud kunagi vahele. Usun, et me kõik tahame tipus näha parimaid sportlasi, mitte rikkamaid, kes saavad endale palgata parimad keemikud."

Karli treenerikarjäär algas juba 1978. aastal ja kuni tänaseni on ta peamiselt erinevaid NBA meeskondi juhendanud. Lühikeseks ajaks on ta sattunud ka Euroopasse, kui oli Madridi Reali eesotsas.