Video: Geidi Raud
Spordivaria
27. detsember 2016, 22:41

ÕHTULEHE VIDEO | Ksenija Balta: seitse aastat ootamist oli absoluutselt väärt (13)

Tänavu kergejõustiku EMil neljanda ja olümpiamängudel kuuenda koha saanud Ksenija Balta valiti täna aasta naissportlaseks. 

30-aastane Baltale oli see teine naissportlase tiitel, esimene tuli seitse aastat tagasi, kuid sportlane kinnitas, et pikk ootamine oli seda väärt. "Absoluutselt. Kui teada, et see lõpp-punkt on siin, kus täna olen, siis võiksin öelda, et võiksin iga kell seda uuesti teha. Iseenesest oli see raske hetk, mida mingis mõttes rohkem ei tahaks."

Balta kinnitas, et sportlasena ei mõtle nomineerimisele, vaid see on aasta lõpus ilus kirss tordil. "Üritame ikkagi alguses tulemust teha ning hästi tiitlivõistlustel ja üldse tervel hooajal hästi esineda; ja teha inimesed oma tegemistega rõõmsaks ja pakkude neile emotsioone. Pärast tuleb kõik ülejäänu." 

Baltal oli tihedas kategoorias konkurentideks freestyle-suusataja Kelly Sildaru ning ka vehkleja Irina Embrich ja tennisist Anett Kontaveit. Ajakirjanike, alaliitude ja rahvahääletuse tulemusel sai Balta võimalikust 15 punktist 14, Sildaru 12. Kaugushüppaja tunnistab, et sellised aastalõpu üritused on sportlastele vajalikud. 

"See on ka see hetk, kus saan öelda oma aitäh sõna kõikidele nendele inimestele, kes on mind toetanud. Nendeta poleks sportlasena siin ega nominent ja nii edasi. Olen tänulik, et selline üritus on, et saab suurele publike anda edasi oma aitäh sõna, et kõik teaksid, kes selle taga on." 

Millised on Ksenija Balta eesmärgid tulevaks aastaks, vaata juba Õhtulehe videost!