Rasmus MägiVideo: Video: Geidi Raud
Spordivaria
27. detsember 2016, 22:50

ÕHTULEHE VIDEO | Rasmus Mägi: minu töö ja nauding on sama, mis kaks aastat tagasi (1)

Tänavu olümpiamängude finaalis Eesti rekordit uuendanud ja kuuenda koha saanud Rasmus Mägi valiti täna aasta meessportlaseks. 

Sportlase enda sõnul pole teise auhinna saamine mingi muutus. "Jookse endiselt 400 meetrit kümne tõkkega," muljetas Mägi. "Ajaliselt olen võib olla läinud natukene paremaks ja stabiilsemaks. Olen omandanud uusi kogemusi ja jõudnud uuele tasemele. Minu töö, või siis nauding, on sama mis kaks aastat tagasi ja veelgi varem."

Mägi teenis aasta meessportlase auhinna ka kaks aastat tagasi. "Väliselt igaljuhul erinevad, tähenduselt muudab tänavuse eriliseks see, et konkurents oli väga tugev. Tegu on olümpia-aastaga, siis on tore, et need kolm jooksu olümpial olid siis niivõrd meeldejäävad, et valik langes minu kasuks.

Ühest küljest Gerd Kanteri jätkuv tipus püsimine ja stabiiline esinemine tiitlivõistlustel," arvustas Mägi enda konkurente parima meessportlase kategoorias. "Samas Kupperi esiletõus olümpial oli väga muljetavaldav. Minu jaoks tegi muutus Inglismaa jalgpalliliiga pärast Ragnar Klavani siirudmist palju põnevamaks.

Kõik on väga olulised ja surued saavutused ja kõige parem on asja juures see, et need mõjutavad väga erinevaid kihte ja inimesi. Hääletusel osales üle 100 tuhande inimese ja seda on vaja, et jõuda üha suuema hulga noorsportlasteni." 

Mida Rasmus Mägi rääkis valimiskriteeriumitest ning mida peab tegema, et saada järgmine Kristjan, vaata juba Õhtulehe videost!