Spordivaria

Mart Kase | Mis on Eesti spordi mõte? Mõned mõtted neist, kes eile auhindu ei saanud (35)

LISA KOMMENTAAR

Äraunustatud ala2. jaanuar 2017, 07:50
Meie Renju mehed on maailma tipus. Ando Meritee on neljakordne maailmameister,
Tunnet Taimla kahekordne. Euroopa meitritiitleid (nii üksik kui ka võistkondlikke) nii palju,
et ei hakka kokku lugemagi. Ala on maailmas väga populaarne (kümned miljonid hiinlased ja ,iljonid jaapanlased mängivad), seal korraldatakse suure auhinnafondiga rahaturniire, meie omad on nende tippudele treeneriteks ja õpetajateks. Samas ei tea meie spordiajakirjanikud meie maailmameistrite nimesidki.
Edukas sportlane on meedias kõige silmapaistvam riigi reklaamija ja tutvustaja1. jaanuar 2017, 15:25
Venemaa riiklik dopinguprogramm ainult eesmärki ju täitiski ja kunagi varem Saksa DV sport sama.
Arvestades30. detsember 2016, 12:32
ühiskonnas domineerivat kadakasakslust ja võõraarmastust, on kahtlemata kuulsam ja teenekam Türilt pärit jõustikupiiga,kelle pingutused ühe jänkist jalgpalluri treenimisel ja treeningutejärgsetel lõõgastumisprotseduuridel on muljetavaldavad ja leidnud kajastamist tohutu lugejaskonnaga meile sõbraliku ja maailmavalitsejast riigi meediaväljaannetes. Tema on parim.
talumees30. detsember 2016, 10:10
suht rumalavõitu kirjutis spordikauge inimese poolt
Aga30. detsember 2016, 07:54
Mis sporti to Kiivikas teeb,näitab ainult muskleid??
Kelly Sildaru29. detsember 2016, 17:34
on väga tubli tüdruk ja rahvas õnnitleb,armastab teda.
29. detsember 2016, 00:08
Klavan ei pidanudki veel auhinda saama. Liiga mage vend veel. Pole õiget taset veel saavutanud. Kelly saab varsti kindlasti kõrgeimale kohale. Kahju Kiivikast. Tegi head töö mitmes liinis aga ei aidanud. Liiga palju räägib vist.
Ketaspidur28. detsember 2016, 23:53
Täiesti nõus, aga ega siis üks keskmine spordiajakirjanik pole võimeline adapteeruma, ikka hääletatakse kettaheitja poolt. Keda see kettaheide huvitab- näidake mulle üks lapsevanem, kes unistaks, et tema lapsest saaks kettaheitja. Jalgpall, ekstreemsport, see on olevik ja tulevik.
Teeme ikka asjad endale selgeks .28. detsember 2016, 21:47
No Halloo ! Pole olnud kuulsamat sportlast kui Klaava ? Nali ? Esiteks mängivad platsil siiski meeskonnad ja üksikud, kes tugevalt esile kerkivad on ikka sellised mehed nagu- Messi, Ronaldo jne. Üldiselt aga rünne. Teiseks küll vaieldav, aga arvatavasti oli (lähiajast) kuulsam ka Kirsipuu, korraks jälgis ka Hunti rohkem rahvast . Aga viimase jätame parimaks - Eesti kuulsaim sportlane omas ajas on 110% kindlusga Georg Hackenschmidt! Kelle kohta ameerika president Theodore Roosevelt ütles, et kui ta poles USA president tahaks ta olla Georg Hackenschmidt. Arvatavasti oli omas ajas ka Palusalu "temp" ka hetkeks kuulsam, kuigi tema sära "varastas" Owens.
28. detsember 2016, 23:30
ära lurichit ja abergi unusta!
Spordimees28. detsember 2016, 19:44
Lihtsalt selline spordiauhindade gala on alati olnud ja jääb ka subjektiivseks.
Näiteks vahepalana oli laval kolmekordne maailmameister slacklines, kes teda teab ja valib aasta sportlaseks? Ala iseenesest on vägagi sport, tegijad treenivad 5-7 tundi päevas. Kõik spordiala komponendid on täidetud rohkemgi kui pargisõidus! Ala saab harrastada ja harjutada kõikjal, mis teeb selle tunduvalt suuremale hulgale kättesaadavaks ja treenitavaks kui viimatimainitud pargisõit, kettaheide või tõkkejooks. Seega konkurents kindlasti kvantitatiivselt palju suurem. Samas ala maailma esimest ja teist (kes on eestlased pole isegi nominentide hulgas). Samas kanname me sportlasi, kes tegelevad mingi väikesele hulgale inimestest tuttava alaga ( kes meist on heitnud ketast, jooksnud 400m tõkkejooksu, vehelnud, või sõudnud paarisaerulise neljapaadiga?) kätel.
Pika jutu mõte on, et mida rohkem mingist alast pläkutada, seda rohkem ta on pildis ja seda suurem võimalus, et ala harrastaja valitakse tegijaks. Kõik need maailmameistrid mingites veemotodes, automudelismides, allveeorienteerumistes võivad võita kümneid maailmameistritiitleid ja ikka kedagi ei koti.Seega pole mõtet võrrelda võrreldamatut. Kas R. Klavan on tegijam kui J. Roose, ei tea, aga üks on maailmameister, teine ei saa selleks kunagi. Loomulikult pole see R. Klavani süü. Loomulikult tegeleb jalgpalliga maailmas tuhandeid kordi rohkem inimesi, kui vehklemisega, aga ilmselt pole R. Klavan ka 1000 parima jalgpalluri hulgas maailmas.
Igatahes objektiivsusest on asi kaugel ja nii see ka jääb. Aga show oli tore ja nägime ikkagi maailmameistri ka laval, koos Egle Uljase ja Vangelisega ära.
tänu29. detsember 2016, 11:24
(üli)noortele maailmameistritele võib nende aladega juhtuda samamoodi nagu iluuisutamise, sportvõimlemise (ka ujumisega) jne.
Jaan28. detsember 2016, 16:08
Kus kuradi kohast ilmuvad välja sellised spordivõhikud? Mees kirjutab oma lolli peaga kolm üliolulist punkti ja juba esimese punktiga on suur vastuolu. Kui Eesti jalkakoondisele taotakse värav palle täis ja seda mitmes mängus, siis rääkida veel ,et meie koondises mängib maailma tasemel jalgpallur( enamus väravad võib Klavani süüks lugeda),siis asi tundub ikka väga mäda olema.Toon ühe väga lihtsa näste. Sel aastal tuli kaks vene korvpallurit NBA meistriks,aga Venemaal ükski asjatundja ei ütle,et nad on Venemaa parimad korvpallurid või parimad sportlased, mis meil Eestis oleks nagu automaatselt parim. Kohe tuleb meelde Marko Asmer, kes kunagi lasti F 1 väravast sisse vaadata ja kohe taheti teha Eesti parimaks sportlaseks. Ja veel üks võrdlus tänavusest autospordi maailmast. Norral on tänavu kaks medalimeest autospordist ja üks isegi kuld, aga mehed ei pääsenud kuskile TOP-sse. Sportlase esimene priorideet peaks olema võit või vähemalt esikolmikus olemine, mida kahjuks sinu spordimõistmisest välja ei loe.
Mihkel Espoost28. detsember 2016, 13:56
Teen ettepaneku anda kõigile see metallmees kätte ja asi ants.Ausalt öeldes võib selline tulemus kyll mõnda selgelt solvata.Ei saa võrrelda vormel 1 -e ja näiteks malet.Ksenja ja Rasmus pole milleski syydi.Yhest ei saa ma aru,Gerdile ei andnud Eesti rahvas yhtki punkti,uskumatu.
g28. detsember 2016, 13:23
KUI KELLY SILDARU AUHINNA RAHAD KÄIKS LÄBI EESTI SPORDILIIDU OLEKS TA AMMU PARIMAKS VALITUD,NII KAUA KUI HÄRRADELE OSA VÕIDUFONDI RAHAST EI KUKU POLE LOOTAGI.
28. detsember 2016, 13:38
Mida lõugad, tal ju pole ühtegi tiitlivõistluse medali
See oli jama28. detsember 2016, 12:42
See üritus näitas, et see on üks suur tsirkus. Mägil polnud eelmine aasta midagi sellist ette näidata, mis oleks teda aasta meessportlaseks teinud. See, et kahte nägu igas reklaamis näidatakse (Kanter ja Mägi) ei tee sinust parimat aga rahvas teadaolevalt on rumal ja ei süübi faktidesse. Kui ka kergejõustiklasi ainult võtta siis tuleb välja, et OM neljas koht on kehvem kui kuues!? Ja Mägi kuues koht jääb ikka esimesest viiest väga kaugele.
Kadedususs sind närib28. detsember 2016, 13:04
Ah et OM finaali 6 koht ja Eesti uus rekord ei ole mitte midagi, ja seda alas, kus valitsevad ainult mustanahalised ja mida igal pool jooksevad tuhanded mite ainult käputäis sportlasi
HH28. detsember 2016, 14:30
Tuhanded ?? lubage naerda, kui kõiki külavõistlusi ka arvestada, siis muidugi küll, aga nii on ju igal alal
jorma28. detsember 2016, 17:33
Miks kasutad sõna "ainult". Alates 1997 aastast( va 2009) on MM-l alati olnud valgenahaline medalil ja 2011 võitiski valge. Ei imesta enam kommentaariumi taset
Mart28. detsember 2016, 12:37
kuulsin siis ka nendest "parimatest", kes valiti. inimesed on hulluks läinud oma keskpäraste kergejõustiklaste ülistamisega! nii kui Kanter ja enne seda Erki Nool vanaks jäid, pole meil isegi ühel spordialaKESEl, milleks ju kergejõustiku alad kõik on, ühtegi meest/naist, kes maailma tipus suudaks võistelda. jalgrattasport ja jalgpall on kahtlemata kordades ja kordades Euroopas populaarsemad kui kergejõustik. nii nagu on vigursuusatamine USAs. ja loomulikult on Tänaku tulemused veel tegemata, aga sellisel mootorispordi kuninglikul alal palgaliseks sõitjaks olemine on ka mastaabis võrreldav Klavani vahetusmehe rolliga kuulsas klubis. ja kui vahetusmeestest rääkida - Margus Hunt on endiselt USA konkurentsitult populaarseimal alal sama kuulus kui Klavan Euroopas. ainult Killing oli oma korduvate olümpiamedali-projektide edukusega parimaks kuulutamise auga ära teeninud.
Ah?28. detsember 2016, 13:06
Mis see Euroopa spordi populaarsus puutub asjasse?
Puhas vaht sul28. detsember 2016, 13:10
Teatava ringkonna inimeste jaoks populaarne on ka Värnik, aga tal on vähe pistmist mõõdatava parameetriga- tulemustega.
vahukulp28. detsember 2016, 15:55
Värnik ---2-kordne Eesti parim meessportlane (2003 ja 2005 )
vahukulp28. detsember 2016, 16:33
Lisaks on ta veel ESIMENE eestlasest kergejõustiku maailmameister.
meeme28. detsember 2016, 12:35
Tanel Kangert.. jalgrattasport pakub huvi vaid dopinguküttidele. Kergejõustikuga pmt sama teema. Pallimängudele ei ole maailmas vastast, vaadake numbreid: vaatajaid, harrastajaid. Need auhinnad jagati täiesti suvaliselt. Aga noh parem kui üldse mitte midagi
1:828. detsember 2016, 13:13
Kui ma vaatan jalgpalli, veel ei tähenda, et see on tulemuste poolest esimene, pigem hoopis masendavas seisus.
Lugeja28. detsember 2016, 12:32
Mina oleks andnud auhinna Kiivikale. Suured võidud 39 aastaselt. Innukas spordi edendaja.
28. detsember 2016, 13:14
Spordi edendajate nominatsioon on hoopis midagi muud kui parim sportlane
HH28. detsember 2016, 11:59
Sorry, Mart kase, võta natuke hoogu maha, ka mina pole nõus Balta ja Mägiga, aga arvata, et Klavan nüüd ülemaailma kuulus on, pole küll tõsi ja ammugi ei vaata teda 4,3 miljardit inimest. Teda teavad jalkafännid, aga ei enamat. Muidugi on neid palju. Aga keskmine inimene ei tea ühtegi teist Liverpooli mängijat, näiteks mina ei tea, nii ei tea ka paljude teiste riikide inimesed Klavanit, Ei maksa liialdada....
Ka Tanel Kangert täidaks need kolm kriteeriumit väga kenasti ära ! Maailma tipptiimis, pidevalt pildis jne. Olümpial esikümnes, pluss kolm etapivõitu ja velotuuri üldvõit, mida on Härra Mägil sellele vastu panna. Sildarust ma ei räägigi, täielik ülekohus tema suhtes.
RK28. detsember 2016, 12:23
Võta sina ka nüüd hoogu maha. Rattasportlasi teavad konkreetselt ainult rattafännid, keda on kindlasti kordades vähem kui jalgpallifänne. Seega, ei maksa Kangerti pushimisega liiale minna, kuigi jah, kahtlemata on tegemist väga hea spordimehega - sellel aastal kindlasti oluliselt tugevamate tulemustega kui Kanter näiteks. Minu kindel esikolmik sel aastal meessportlaste seas olekski - 1) Klavan 2) Mägi 3) Kangert...
28. detsember 2016, 13:16
Kus on Sildaru OM, MM, EM medalid?
Appi28. detsember 2016, 15:08
X mängud on sama mis võita OM MM ja veel EM kah!
Idd29. detsember 2016, 17:13
X-games on igaaastane OM
joppenpuhh4. jaanuar 2017, 14:01
ei olnud ka praegustel nn parimatel medalit ja tegemist tulemustega mis ei kajastu kuskil. Kelly on siiski saavutanud tulemuse ja tema etteasteid on vaadanud võrreldamatult rohkem fänne kui kogu nn parimate toimetamisi kokku, ehk valiti küla parim selleasemel et vaatata laiemalt