Bradley WigginsFoto: ERIC GAILLARD
Jalgrattasport
28. detsember 2016, 18:07

Tour de France'i võitja ja kaheksakordne olümpiamedalist lõpetab ülimalt eduka karjääri

Tour de France'i tšempion ning olümpiamängudelt viis kuld-, ühe hõbe- ja kaks pronksmedalit võitnud Bradley Wiggins lõpetab ülimalt eduka karjääri. 

36-aastane jalgrattur võitis esimese medali 2000. aastal Sidney's, kui sai Suurbritannia meeskonnaga jälitussõidus kaela pronksi. Esimene olümpiavõit tuli Ateenas individuaalses jälitussõidus.

Trekisõidus endale juba suure nime teinud Wiggins keskendus põhjalikumalt maanteesõidule juba enne Pekingi olümpiat, kuid tõeline läbimurre tuli 2009. aasta Tour de France'il, kui lõpetas legendaarseima velotuuri kolmandana. 

Tõeline triumf saabus 2012. aastal, kui võitis nii Tour de France'i kui ka olümpiakulla individuaalses eraldistardis sõidus. 2016. aastal Rios võitis ta aga karjääri viienda kulla meeskondlikus jälitussõidus.

Olen väga õnnelik, et sain elada unenägu ja täita lapsepõlve unistus teha karjääri spordialal, millesse armusin 12-aastaselt," kirjutas Wiggins Facebooki pöördumises. "Kohtusin oma iidolitega ja sõitsin nendega kõrvuti ligi 20 aastat. Töötasin koos maailma parimate treeneritega, kellele jään igavesti nende toetuste eest tänulikuks. 2016 on selle peatüki lõpp."