Blogid

Katrin Lust: ma poleks uskunud, et kallis ja kvaliteetne koeratoit teebki imet (45)

LISA KOMMENTAAR

Ivi Kruusalu18. november 2018, 20:00
Meiega sama asi mis Katriniga.Mõtledin ka et proovin midagi kallimat ja internetis kiideti Orijeni. Pidi just bassetitele sobima ja oh imet tõesti.1 kuu hiljem karv läikis sale joon hakkas tulema ja energiat palju rohkem.Tõesti uskumatu..
Liina20. aprill 2017, 09:58
Mul oli ka kogemus, kus söötsin küll juba oma kassil kalimat kassitoitu (Royal Canini) aga kui ta oma kassipoja vanusest suureks sirgus siis tundus, et kassil see karv kuidagi imelikult tuhmistunud ja käeall ppai tehes tundus ka karva tekstuur teine. Mõtlesin, et ehk kassipoja karv pehmem kui 1 aastase oma. Proovisin esialgu talle omega 3 õli lisandina anda - ei aidanud. Siis leidsin, et Royal Canini osas on tugevaid vastakaid arvamusi ja ka veterinaar mainis, et tema Royalit pigem ei soovitaks. Vahetasin siis Royali hoopis Orijeni vastu välja, mõtlesin et teen proovi. Juhtus nii, et uus toit tuli kohale just siis kui olin ise reisil, nii et kass sai kena nädal aega uut toitu süüa, ennem kui teda uuesti nägin. Ja no MILLINE VAHE! Kui ma koju jõudsin siis karva läige oli täiesti vaieldamatult ilmselge ja see pehmus, mu käsi ehmatas ära kui teine tunne oli pai teha :D Ma oma kuu aega ohkasin ja ahhetasin, et kuidas üks kassikarv saab olla nii siidine ja pehme x) Toidul ja TOIDUL on vahe!
Radist5. jaanuar 2017, 03:53
Kallis on kvaliteetne?
Ostsin kord käekella, sest tahtsin aega näha. Maksin selle eest 288 156, 99 naela, sest kell tundus olevat kullast. Järgmisel päeval kell enam sama aega ei näidanud.
teadja4. jaanuar 2017, 17:46
Olen oma kassi sünnist saati toitnud vaid Royal Ganini-ga(kunagi loomaarst soovitas,kui muresid loomakesega ei soovi),mis on tõesti imehea ja kvaliteetne toit,sest minu 16 aastane kass pole kordagi haige olnud ja väga stabiilse olekuga.
Jõuluime3. jaanuar 2017, 16:26
Nääd siis mis uskmatu inimeseloomaga juhtus. Nägi jõuluimet ja kirjutas selle Alberta loomasöögi arvele. Selline ei tunne Kristustki ära kui see talle Selveris peaks vastu tulema.
Maakass3. jaanuar 2017, 16:22
Mina söön poekraamist ainult Whiskasi tooteid. Peremees kuskilt toob. Need väikestes fooliumpakikestes konservid on imehead- mul on väga suuri raskusi ootamisega kui peremees neid mulle kaussi panema hakkab. Krõbuskid on ka head. Hiirtest söön ainult pea ära, ülejäänu viin välisukse kõrvale peremehele. See vist sööb ülejäänu- ära nad kaovad sealt. Mingit rähma mul kuskil pole ja olen õnneks kogu aeg terve olnud. Albertas pole ma käinud ja Lusti ei tea aga tunnen isiklikult Onu Bellat.
kass3. jaanuar 2017, 12:42
Siinsed kommenteerijad on uskumatult rumalad.
Teie oletegi need inimesed, kes ise söövad ainult rämpsu ja annavad seda ka oma lemmikloomadele. Kassid ja koerad vajavad liha, mitte juurvilju ja värvaineid, millest koosnevadki kõik need whiskasid ja pedigreed. Söö ise seda toitu ja kui peldikusse lähed, siis mis värvi su väljaheide on?
See, et olete maakad ja harimatud, ei tähenda, et seda kõik teised on.
väljaheite värv3. jaanuar 2017, 16:09
Mina söön ainult ööbiku keeli ning minu väljaheide on P23 Forest Green.
MGM3. jaanuar 2017, 09:33
Toidu prügikasti viskamise eest peaks olema sunnitöö.
Meenutab South Parki2. jaanuar 2017, 19:33
Kas keegi on näinud South Parki episoode kus räägiti sellest kuidas "uudised" või sellised lood on tegelikult hoopis reklaam maskeeritud uudiseks. Siin näete ideaalset tõestust sellele. Loomulikult ei tea ma kas see loomatoit on parem või mitte, aga sellele poele kummardus ilusa reklaami triki eest.
sama siin3. jaanuar 2017, 11:22
kohe tekkis küsimus,et palju maksti.
ehh2. jaanuar 2017, 01:44
sama kehtiks ka poes müüdava taskukohase hinnaga kosmeetikale, inimeste söögile- joogile... ma pole küll aru saanud, et me elame 5x vähem konserve süües või juuksed kukuvad välja odava shampooniga pestes. lihtsalt ilus ja hea reklaam, müüja usutav jutt juurde ja omaenda usk.
vot just20. aprill 2017, 02:00
ma juba keskealine, aga ilusad terved pikad juuksed on mul endiselt. ja juuksur solvus, kui kuulis, et ma pesen mingi poešampooniga :D ja kujuta ette, kunagi ei tee maske juustele ega midagi. ja näe, terved ja läigivad. no ja sama asi nahaga - ei mingit alus- ja üleskreemi, ega öö- ega päevakreemi, ega peite- ega mittepeitekreemi. ja nahk täitsa kompu, vanust arvestades kiidetakse. töö ka selline, et pean hea välja nägema, kliendid teevad kogu aeg komplimente, kuigi ei peaks sellest üldse juttugi tegema, aga teevad. kosmeetiku juures käin korra ehk 5-6 aasta jooksul, algul üks kiitis hirmsasti, aga kui kuulis, et ma kreeme ei kasutagi, siis hakkas kohe ajama, kuidas ikka väga oleks vaja :D tühjagi on vaja, ega ei ole küll. seega no ei ole vaja koerale mingit kallist keemiat osta, samasugune keemia on see nagu muugi. üldse pole vaja anda graanuleid, kas ise ei oska putru keeta ja hakkliha või muud sorti liha sisse panna? või südant või maksa? ei ole ju nii raske teha kolmeks päevaks ette? ja ei maksa ka suurt midagi, loom aga terve ja rõõmus?
njah1. jaanuar 2017, 20:12
lust võiks ise ka vahelduseks seda koera toitu proovida,läheks ka karv läikima
heljo1. jaanuar 2017, 15:00
ostke toit loomapoest,on tõsiselt parem,õigus
Elts1. jaanuar 2017, 14:20
Minu lugupidamine kuulub härra Henrik Normannile, kes veel vana-aasta õhtul Katrin Lusti nii elegantselt sopaga üle valas.
uskumatu inimene oled4. jaanuar 2017, 00:20
kuidas saab nautida kellegi sopaga üle valamist, haige värk igatahes.
kurr31. detsember 2016, 17:38
kats, teen sulle näärikingituse -lõpetan kommenteerimise. kuzmitsile pai...
Opossum31. detsember 2016, 13:04
Kui koerale toit ei sobi siis seda ta ka ei söö, olgu kas või Dubaist toodud...
Pontu30. detsember 2016, 10:28
Lutsil on õigus. Ja tal karv läigib nüüd- seal, kus seda veel vahatamise praagi tõttu säilinud on. Juurviljarisu tõesti ei sobi. Aga Alberta köögiviljakräpi vastu pole mul midagi. Ja teiste tootjate krõbinad on õudselt vett täis, samas Alberta omades pole üldse vett.
Vesine Chappi3. jaanuar 2017, 16:13
Ma valan Chappi 15 kg. kotist ämbri vett pealt ära enne kui koerale annan.
jaaaa!!30. detsember 2016, 02:04
võin kinnitada - 100% õigust! Omal on Briti sinine tõukass... telekast nähtud reklaam Bedigreed ja muu super marketitest ostetav looma toit - mis hea kraam nagu telekast reklaamib! Okey ostsin ära toitsin mõnda aega ... ja tõesti karv läks kuidagi imelikuks... tuli mul õuest ja seljapeal oli karv nagu "õline". Pragasin et kus sa naaskel luusid autode all nüüd selg puha "õline". Kass tundis süüdlasena ja ja kurvana. Ükspäev oli käik loomaarsti juurde... ja rääkisin loo ära arst nägi ka kassi olek ja karv ei ole see mis peaks.... vastasin et ostan pedigreed ja muud kraami Selveris ja Maximast. Soovitas sõbralikult odav toit ümber vahetad kvaliteettoidu Royal Canini vastu... Sai paar nädalat uue puhta toiduga toidetud ja tõesti tõesti see uskumatu miline muudatus kassi ta karvastik - karv hakkas läikima, silmad särama, energia tuli tagasi kogu olek muutus. Nüüd on mul kodus ilusa koheva karvaga elurõõmus kass. Artiklis kirjutatu on 100% tõsi. Kes soovib elurõõmsat ja ilusa karvaga kodulooma., unustage see odav säästu marketi saast! (võimalik et tavakõutsile ehk toit ei morjenda, tõuloomadega on võib olla teisti!?)
Korralik ja tõeline koera-kassiarmastaja ei osta eluski marketitest oma lemmikule misiganes toitu1. jaanuar 2017, 00:38
see on sama mis ise süüa hommikust ühtuni burgereid või muud rämpstoitu milles pole vitamiine ega mineraale ollagi. Need on lemmikule tõeliseks tapariistaks. Eriti veel Kite-Kat kassidele. Korraliku lemmiku toitu on vaid spets poodides ja need pole nii kallid midagi kui ette kujutatakse. Nende korralike toitudega söötes ei vaja lemmik ka arsti visiite ja ka eluiga on pikem. Nagu inimeselgi - söö solki ja kannata organismis igasugust valu mida toob kaasa sodi söömine..
sa seda saasta müüdki?3. jaanuar 2017, 11:23
phähh20. aprill 2017, 02:05
ah või tavakõutsile? uih kui udupeen.
ja sa, alatu inimene, lased oma kassi üksi välja? ja mina pean seepärast kannatama, kui su kassist üle sõidan? väga ebameeldiv on loomast üle sõita. igaüks, kes kassi hulkuma laseb üksi, on loomapiinaja. kui sa üksi ei laseks, siis sa teaks, et ta pole autode all käinud vms. vot sulle, loomapiinaja!
kvaliteet25. oktoober 2017, 11:40
Kahjuks Royal Canin võrreldes tõesti kvaliteetsete toitudega jääb oma kvaliteedilt siiski pigem marketisarjade tasemele.
haa-haa29. detsember 2016, 22:40
minu kass sõi nõuka ajal keedetud kala ja mannnaputru, õnnelikel päevadel koos naabri koeraga ka kahepeale ühe lehmakommi, nägi väga hea, särasilmne ja võimukas välja ning elas rõõmsasti 20 aastaseks.
Katrin....29. detsember 2016, 21:03
Sa oled väga hea ajakirjanik.Mis loomatoitu puudutab.siis minu pärsia kass elas tänu kvaliteettoidule 19 aastaseks.
ehh2. jaanuar 2017, 01:41
tavatoiduga oleks 20 välja vedanud.
Insener29. detsember 2016, 20:32
Jah, Katrin, Sa näed tõesti nüüd parem välja....
tervitustega toimetajale või kesiganes pealkirja artiklile mõtles, lugema nagunii seda ei hakka.
Andres29. detsember 2016, 20:23
Olen kassipidaja, koera ei hakkaks linnakorteris piinama. Ostan supermarketist Whiskasit, lisaks saab regulaarselt seasüdant. 12 aastane juba, ei näita mingit väsimusemärki. Et siis see kirvehinnaga toit on vast natuke liialdatud? Aga kes tahab, las ostab. Värske liha on vast parim. Sealt saab kõik vedelikud ja vitamiinid.
...2. jaanuar 2017, 15:45
Soovitan uurida, mida tavalised loomatoidud sisaldavad, kassidele-koertele vajalikku on seal väga vähe. See on umbes sama, kas endale osta poest korralikku lihaviinerit või kanalihamassiviinerit. Ilmselgelt hea peremees annab oma loomale ka korralikku liha jm naturaalset toitu, aga kui poest loomatoitu osta, siis seda odavat sodi kindlasti mitte!
L@SSIE3. jaanuar 2017, 09:39
"koera ei hakkaks linnakorteris piinama" selle lause eest tuleks ütlejale aasta eluiga lisada
jeah20. aprill 2017, 02:07
aga kassi võib piinata? minu koer küll ei piinle, imeline elu on tal. kujuta nüüd ette, linnakorteris lausa :D
Siberi Rahaboss29. detsember 2016, 20:21
Lust avastas, et kauba hinnal ja kvaliteedil on mõnikord väga tugev seos. Mis sa ütled, tüdruk areneb jõudsalt!
kodutu29. detsember 2016, 18:51
Kõndisin enne jõule vanalinnas. Juba mitu päeva oli mul järel käinud üks krantsi tõugu hulkuv koer. Järsku märkasin maas viiekümne eurost rahatähte. No nüüd tulevad mulle ka toredad jõulud mõtlesin. Ostsin pudeli viina ja toidupoolist. Siis langes pilk krantsile, kes mind truult poeukse kõrval ootas. Käisin siis ka lemmiklooma poest läbi ja ostsin talle järele jäänud raha eest kõige kallima koeratoidu paki. Jalutasime Koplisse, kus ma ühes lagunenud majas peavarju leian. Panin krantsile toidu kaussi ja hakkasin ise lõket tegema, et sooja saada. Kui krantsi juurde tagasi läksin, nägin, et see oli koeratoidu peale kakanud.
lusti liistud29. detsember 2016, 18:00
lust kujutab ette, et on oma kuuuurijaga uuriv ajakirjanik. no uuriv ajakirjanik peaks iseenda rinnaesise hoidma plekitu. aga lust seda ei suuda, saamahimu pimestab silmi.
tema reklaamilood ongi tobedalt naljakad ja absurdsed. kuidas oskas kuzja teda just sellesse poodi vedada? ja kuidas kuzjal päevapealt silmad rähma hakkasid jooksma ja karv läike kaotas, kui pidi päevakese ilma reklaamtoiduta läbi ajama?
kui lust kedagi reklaamima hakkab, siis läheb reeglina reklaamitaval kehvasti. narva-jõesuu spa läks pärast lusti reklaami pankrotti.
Veider29. detsember 2016, 17:48
Kuidas nüüd see avastus tuli, olnud varem ka koerapidaja!
MMM29. detsember 2016, 17:48
Loen,kui reklaami,kus koeratoit on tõesti kallis ja iga üks sedaoma koerale lubada ei saaks aga see-selleks.Ju siis läheb sellel poel linnas halvasti,muidu see reklaami ju ei vajaks.K.Lustile tahaksin õelda,et kuskil ajasid sa jama.Kirjutasid,et see,,kallis,,toidukott sai otsa ja pügade ajal linnas kallis pood kinni ja läksid siis supermarketisse ja ostsid tavalist toitu,kus koer sõi ka seda isuga aga päeva jooksul läksid silmad märjaks(halvast toidust)Nu räägi ja kirjuta sa mida tahad aga ühe päevaga ei lähe kohe kindlasti,sõi ta seda toitu ka ennem,kyi koer sind linnas tiris,,kallisse,,loomapoodi.Ka minul ja tyhandetel teistel on koerad ja ostavad toitu sypermarketist ja kõigil koerad terved,kurb,et üks ajakirjanik nagu LUST ajab nii sogast jama suust välja.Sina ju võid osta toitu ka 30.- eest(mina suudan ka)aga tean,et supermarketist saab ikka ka päris head koeratoitu.Jah,pean ütlema,et ma ei osta koerale seda purgitoitu,nimega,,REX,,sest see on tõesti solk.Nii,et LUST,kasva ometigi suureks,oleks nagu aeg.
talumees29. detsember 2016, 17:46
Lust, siin on sulle midagi uurimiseks. Eestis on sea kokkuostuhind keskmiselt 1.35 €
http://www.emor.ee/hinnainfo/
Kuidas see muutub koeratoiduks 15 €/kg ???
Lühike vastus oleks, et selleks tuleb seda vedada üle ookeani.
ja paar korda edasi tagasi.3. jaanuar 2017, 11:27
lisaks20. aprill 2017, 02:10
salakavalt reklaami teha, et oi kus muidu karv ei läigi ja kus silmad alles rähmuvad :D
Vänto29. detsember 2016, 17:22
Lust pani kausi koeraputru pintslisse ja lõpuks hakkas karv läikima?
Leidub ikka veidrikke29. detsember 2016, 16:35
Puhtast lihast valmistatud kraanulite ostmise asemel ostagi parem puhast liha. Tuleb kordades odavam ja meeldib koerale veel rohkem.
KARVAMÜTSIGA 29. detsember 2016, 16:31
TÕMBASID ENDALE VEE PEALE .LUSTIKE,
murr29. detsember 2016, 16:11
No anna andeks aga ei usu eriti.Paistab rohkem reklaami moodi,nii üles kiidetud.Mul õepoeg ka kalleid toite tõukoertele ostnud ,et ei tohi muud anda.Meie koerte karv läigib rohkem ja erksamad ka kui tõukoerad,elavad aasta ringi õues ja kuudis