Ross Brawn Michael SchumacherigaFoto: Reuters / Scanpix
Vormel 1
3. jaanuar 2017, 11:16

Ross Brawn: Michael Schumacheri mõju on tänapäevani vormel 1 tunda (3)

Legendaarse F1 tiimi bossi Ross Brawn sõnul on Michael Schumacheri mõju spordile siiamaani veel väga tugevalt tunda. 

Täna peab Michael Schumacher 48. sünnipäeva. 2012. aastal tippspordiga lõpparve teinud sakslane lebab veel raskes seisundis ning kõik jagavad legendile toetust. Ühe mõjukama sõnavõtuga esines endine F1 tallipealik Ross Brawn. 

"Michael aitas meeletult palju kaasa praegu ülimalt eduka Mercedese tiimi üles ehitamisele," ütles Brawn intervjuus CNN-ile. "Ta aitas Ferraris luua edu ja tegi seda sama Mercedeses." 

Brawn oli Benettoni ja Ferrari tehniline direktor, kui Schumacher tuli maailmameistriks. Mehe sõnul jättis sakslase iseloom ja soov alati võita igavese märgi vormel 1 sarja ning tiimidesse, kus ta sõitis. 

"Michael tiris terve tiimi kaasa, sest ta oli nii pühendunud võitmisele. Kõik meeskonnaliikmed mõtlesid sarnaselt ning teadsid, et nad ei saa tiimi alt vedada. Nii palju võidule keskendunud sõitja motiveeris kõiki teisi.

Tema kohalolek oli väga suur motivaator," jätkas Brawn. "Michaelilt sain olulise õppetunni, kuidas teda jäljendada ning tekitada tiimis õige atmosfäär ja positiivne tunne.

Tema teadmiste ja kogemustega mehega istuda koos aerodünaamika või masina ekspertidega ning kuulata, mida teha tuleb, oli hindamatu. Michaelil oli kirjeldamatult suur roll süsteemide loomises, mille tõttu on praegu Mercedes ülimalt edukas."