Fernando Alonso (paremal) ja Michael SchumacherFoto: JAVIER SORIANO
Vormel 1
3. jaanuar 2017, 16:51

Fernando Alonso peab kõige kõvemaks konkurendiks Michael Schumacherit

Hispaanlane Fernando Alonso on vormel 1 sarjas sõidetud 15 aasta jooksul näinud palju kõvasid konkurente, kuid kõige kangem oli Michael Schumacher. 

"Michael oli midagi väga erilist," ütles kahekordne maailmameister väljaandele Auto, Motor und Sport. "Kõikidest sõitjatest, kelle vastu olen läinud, on tema kahtlemata kõige talendikam. Kõik austavad teda, ta on legend. Minu generatsiooni jaoks on tema see, kes domineeris vormel 1." 

Schumacher peab täna 48. sünnipäeva, kuid tema seisund pole kiita. Pärast julma suusaõnnetust 2013. aasta detsembris on sakslane küll koomast ärganud, kuid lebab kodus voodis. 

"See oli privileeg temaga võistleda ja võidelda maailmameistri tiitli peale. Ta võitles lõpuni ega andnud kunagi alla. Ta kasutas kõik võimalused ära ja andis endast alati absoluutselt kõik," rääkis Alonso. 

"Mäletan 2006. hooaega, kui võitlesime tiitlile viimase võidusõiduni. Kui tema Bridgestone rehvid töötasid, oli ta alistamatu ning isegi minu töötavate Michelini rehvidega tuli temaga arvestada. 

Isegi perfektsel nädalavahetusel, kui röövisid temalt punkte, lõpetas ta kolmanda või neljandana. Ainult Michael suutis seda teha."