Videointervjuu Vaido RegogaVideo: Video: Jörgen Norkroos
Korvpall
5. jaanuar 2017, 21:55

ÕHTULEHE VIDEO | U18 koondise peatreener: mängija peab ise tahtma mängida, treener ei pea teda tagant torkima

Eesti noormeeste U18 korvpallikoondis lõpetas koduse Läänemere turniiri võiduga Läti üle ning läbis võistluse kaotuseta. Koondise peatreeneri Vaido Rego sõnul aga polnud tulemus kõige tähtsam. 

Turniiri viimaseks mänguks oli Eesti juba esikoha kindlustanud ning mindi rohkem eksperimenteerima. "Sellises mängus, kus katsetame erinevaid asju ja proovime kinni pidada kokkulepitud taktikatest, mis on mängijatele uus, tuleb ikka eksimusi sisse," rääkis Rego pärast mängu Õhtulehele. "Eesmärk oli ikka kõiki mängitada, siis vahepeal lõid vahetused ja rotatsioonid rütmi segamini. Aga lõpp hea, kõik hea." 

Eesti treeneripink on võimas ning sealt leiab ka Tartu Ülikooli peatreener Gert Kullamäe ning ka Indrek Reinbok, kes on emotsionaalsemad. Ka Läti eakaaslaste juhendaja, endine tippmängija Ulvis Helmanis, seisis kõik 40 minutit platsi kõrval ning juhendas ja karjus pidevalt. Rego on aga enda stiililt rahulikum ning leiab, et platsi kõrval pole vaja hüpelda.

"Põhitöö seisab veel alles. Praegu on meil vaja läbi proovida ja vaadata ning suurem töö tehakse ikka treeningutel. Arvan, et mängija peab ise tahtma mängida, mitte treener ei pea teda mängu ajal tagant torkima." 

Turniiril avanes võimalus treeneritel saada ülevaade välismaal mängivatest ja õppivatest noortest. "See oli väga oluline osa. Teine oli proovida erinevaid taktikaid ja lähenimisi nii kaitses kui ka rünnakul ning leida suveks kõige sobivam variant." 

Rego siiski kinnitab, et turniiri tulemus polnud tähtis. "See on positiivne, et turniiri võitsime. Kui arvestame, et Rootsi ja Läti polnud siin oma põhikoondisega, oleks pilt võib-olla tiene ja emotsioonid ka vähe teised. Meie jaoks on just oluline see, et saame mängudest ja treeningutest kätte selle, mida tahame. Sellel turniiril polnud tulemus üldse tähtis." 

Vaata Õhtulehe videost, kas Rego tõstis kedagi esile ning kas nägi ära positiivsed ja negatiivsed küljed.