Felipe Massa ja Michael Schumacher 2009. aastal.Foto: Vida Press
Vormel 1
6. jaanuar 2017, 10:08

Kas Michael Schumacheri 40(!) aastat pikk seeria saab otsa? (4)

Seitsmekordse maailmameistri Michael Schumacheri panust F1 sarja on võimatu alahinnata. The Grid tõi välja uskumatu statistikakillu, et alates 1977. aastast on alati F1 GP stardirivis leidunud mõni piloot, kes karjääri jooksul olnud Schumacheri meeskonnakaaslaseks.

Et Schumacher sai ise alles 48 aasta vanuseks, on tegu mõistagi tagasiulatuva statistikaga ehk arvesse on võetud kõik mehed, kes alates sakslase 1991. aastal tehtud F1-debüüdist temaga sama meeskonda esindanud. Seeria algab 1993 Schumacheriga koos Benettoni värve kandnud Riccardo Patresest, kel oli toona käimas pika karjääri viimane hooaeg. Esimest korda nägi itaallast kuninglikus sarjas kihutamas juba 1977. aastal!

Schumacheri seeria ähvardab aga katkeda. 2016. aastal osales F1 sarjas kaks endist Schumacheri meeskonnakaaslast – Nico Rosberg (esindasid koos Mercedest) ja Felipe Massa (Ferrari). Mõlemad mehed teatasid aga oma vormelikarjääri lõpust ning nõnda on hetkeseisuga 2017 esimene F1-hooaeg pärast 1976. aastat, kui stardis pole ühtegi ajaloo tituleerituima vormeliässaga samas tiimis kihutanud sõitjat.

"Hetkeseisuga" on selles uudises aga ülioluline sõna. Kui kõik läheb Mercedese meeskonna plaanide kohaselt ning maailmameistrina erru läinud Rosbergile palgatakse asendajaks Valtteri Bottas, võib seeria jätkuda. Nimelt plaanib Williams omakorda soomlasest tekkinud vabale kohale tagasi kutsuda Massa, kelle pensionipõli kestaks vaid paar kuud.