Samir NasriFoto: Reuters / Scanpix
Jalgpall
6. jaanuar 2017, 16:45

Man City poolkaitsjat võib oodata nelja-aastane mängukeeld (2)

Maailma antidopingu agentuur WADA võib määrata Manchester City poolkaitsjale Samir Nasrile kuni nelja-aastase mängukeelu, kui leiab prantslase olevat süüdi oma reeglite rikkumises. 

ESPNi teatel uurib Nasri juhtumit Hispaania sporditervisekaitse agentuur (AEPSAD), sest pallur viibib praegu laenul tolle riigi klubis Sevilla.

Nimelt peab Nasri andma selgitusi möödunud aasta lõpus Los Angelese kliinikus saadud tilgutiravi kohta, sest sellel lasub dopingureeglite rikkumise kahtlus. Doktorite teatel sai Nasri ravi nimega "Immunity IV Drip", mis võiks eesti keeles kõlada näiteks immuunsuse tilgutiravi IV. 

Kliinik lisas, et ravi hõlmab liitri vedelikku kehasse sisendamist ja on mõeldud antibiootikumidele mittealluvate bakterite ja üldlevinud viiruste vastu võitlemiseks. 

WADA reeglid aga sätestavad, et tegevsportlased ei või kuue tunni jooksul enam kui 50 ml vedelikku veeni lasta. Eranditeks on erinevad lõikused ja kliinilissed uuringud.

Sevilla pole juhtumit kommenteerinud, kuid Hispaania ajalehe El Pais teatel ei olnud jalgpalliklubi Nasri ravist teadlik. 

Juhtub AEPSAD leidvat Nasril süü WADA koodeksi 2.2 rikkumises, võib ta agentuuri esindaja Ben Nicholsi sõnul saada kuni nelja-aastase võistluskeelu. Uurimise ajaks talle ajutist keeldu ei määratud, seega saab Nasri oma meeskonda endiselt aidata.