Marie Dorin Habert.Foto: TT NEWS AGENCY
Talisport
7. jaanuar 2017, 16:19

Koukalova kükitas lasketiirus ja mängis võidu maha

Laskesuusatamise MK-karussell on praegu Saksamaal Oberhofis ning naiste 10 km jälitussõidu võitis prantslanna Marie Dorin Habert.

Võistluse otsustav pööre toimus kolmandas tiirus, kui liidrina alustanud ning lasketiiru kindlalt esikohal jõudnud Gabriela Koukalova lasi aeglaselt ja eksis ühel märgil.

Gabriela Koukalova. Foto: ROBERT MICHAEL

Kusjuures, tšehhitar pidi kolmandas tiirus laskmise ajal korraks ka kükitama, sest naise jalad värisesid ning ETVs võistlust kommenteerinud endise laskesuusataja Margus Aderi sõnul oli kükk ainus võimalus värisemise lõpetamiseks.

Ligemale 40-sekundilise kaotusega Koukalovale kolmandasse tiiru jõudnud Habert lasi aga täpselt ja kiirelt ning edestas tiirust lahkudes tšehhitari ligi viie sekundiga.

Viimases tiirus vääratasid mõlemad, kuid Koukalova jättis püsti kaks märki Haberti ühe vastu, tänu millele oli prantslanna võit vaid vormistamise küsimus. Lõpuks edestas tiirudes kaks korda eksinud Habert kolme trahviga Koukalovat 38,8 sekundiga. Kolmandana ületas finišijoone Kaisa Mäkäräinen, kes eksis tiirudes neli korda ning kaotas võitjale 1.19,1.

Kaisa Mäkäräinen. Foto: JURE MAKOVEC

Eesti naisi jälitussõidus polnud.