Novak Djokovic alistas Dohas maailma esinumber sööd Andy Murray.Foto: AFP/Scanpix
Tennis
7. jaanuar 2017, 20:39

Tenniseaasta esimese supermatši võitis Djokovic

Doha tenniseturniiri finaalis said kokku kaks hetke kangeimat mängumeest – äsja rüütliks löödud Andy Murray ning serblane Novak Djokovic. 2017. aasta esimese superduelli võitis lõpuks maailma teine reket Djokovic 6:3, 5:7, 6:4.

Tegelikult oli Djokovicil võimalus mängule joon alla tõmmata palju väledamalt – nii esimeses kui teises setis näis võiduks piisavat ühest murtud söör Murray servigeimist. Selg vastu seina olukorras võttis britt aga end kokku, tõrjus kolm matšpalli ning võitis seti lõpetuseks kolm geimi järjest.

Djokovic loopis teise seti stressirikkas lõpus ka oma reketit ja sai kohtunikult karistada Murrayle antud punktiga. Foto: AFP/Scanpix

Kolmas sett sai lahenduse taas ühe murde tulemusel. 3:2 eduseisus oli Murrayl võimalus Djokovic kukutada. Serblane suutis aga servi üle noatera kaitsta ja oli ise kohe järgmises geimis ründehimuline – britt ei saanud oma pallingul ühtegi puntki.

"Imeline viis aastat alustada," ütles pärast kohtumist Murray 28-mängulise võitudeseeria lõpetanud Djokovic. "Pärast eile poolfinaalis viie matšpalli tõrjumist oli mul endal siin teises setis kolm võimalust, aga ta sai nendega hakkama. Mõtlesin endamisi, et loodetavasti ei ole see nüüd kättemaks.

Võit tähendab mulle palju, sest 2016. aasta paaril viimasel kuul ei tundnud ma end väljakul väga enesekindlalt ja see väljendus ka mängukvaliteedis. Alustada uut aastat võiduga maailma esinumbri üle on unelmate algus. Loodetavasti lõikan sellest kasu."