Fredrik BendiksenFoto: HAKON MOSVOLD LARSEN
Talisport
8. jaanuar 2017, 10:40

Johaugi dopingusaagas väidetavalt süüdi olev skandaalne arst avaldas, miks ta norralannale keelatud aineid sisaldanud kreemi soovitas (7)

Neli kuud tagasi alguse saanud Therese Johaugi dopinguskandaal sai järjekordse uue külje, kui arst Fredrik Bendiksen selgitas, miks ta keelatuid aineid sisaldava kreemiga totaalselt mööda pani.

Väidetavalt paiknes eelnimetatud huulekreemi pakendil lausa silt, kus oli kirjas, et tegemist on dopinguga. Samuti oleks pidanud kogenud doktori jaoks kõik vajaliku ütlema koostisosa klostebool. Vaatamata mitmele väga otsesele vihjele dopingust andis Bendiksen ravimi siiski südamerahuga Johaugile. 

Nüüd on läbi Norra antidopingu välja tulnud skandaalse arsti kolm selgitust, miks selline fopaa juhtus. 

1. Isiklikud mured, mis olid seotud perekonnas haigestumistega. Seetõttu pidi Bendiksen lahkuma Livigno laagrist juba 5. septembril. 

2. Teise rahvuskaaslasest sportlase Hans Christer Holunderi õlavigastus, mistõttu pidi Bendiksen teda pidevalt jälgima. 

3. Ette määratud pressikonverents esmaspäeval, 5. septembril, kus Bendiksen pidi Sundby juhtumi taustal rääkima Norra sportlase astmaravimitest. See oli päev pärast seda, kui Johaug hakkas oma huuli ravima.

Bendiksen väidab, et need kolm punkti olid peamised, mis temas sel ajal stressi tekitasid ja sellepärast ka tema tähelepanu hajus.