KUHU EDASI? Enar Jääger taastub rängast põlvetraumast ja otsib uut mängupaika.Foto: LAURA OKS
Jalgpall
9. jaanuar 2017, 18:21

Viimati seitse kuud tagasi vutti tagunud Enar Jääger ei jätka Norra kõrgliigaklubis

"Mis ta siin ikka läheb, vaikselt. Jalg paraneb. Pole kaugel sellest, et varsti saan tagasi palliplatsile," lausub jalgpallikoondise keskkaitsja Enar Jääger reipalt vastuseks Õhtulehe päringule, kuidas läheb?

Jääger pole üle poole aasta jalgpalli mänginud, sest vigastas 11. mail Norra kõrgliigamängus Bodö/Glimtiga rängalt põlve ja käis juunikuus lõikusel. Sellest hoolimata kinnitab ta, et vaim on värske ja meel rõõmus. "Isu tagasi tulla on suur," lisab 32aastane kaitsja.

Ent tagasituleku juures on üks suur aga - kuhu tulla? Tema leping Oslo Valerengaga lõppes novembri alul ühes hooajaga ning selles klubis ta enam enda sõnul ei jätka. Norra satsi jõudis ta poolteise hooajaga esindada 20 liigamängus, mille jooksul lõi ka kolm väravat.

Praegu teeb ta kodumaal jooksu- ja jõutrenne ning saab teatud harjutusi juba palligagi teha. Taastumine on läinud plaanipäraselt. Ja kui kõik nii jätkub, saab Jääger veebruaris täiskoormusega harjutada ning märtsis juba võistlusmängus osaleda.

Tuleviku kohta ei osanud ta muud lisada, kui et otsib variante ning mõistagi pole välistatud ka (ajutine) koduliigasse naasmine.

Kuivõrd tegu oli enne pikka vigastuspausi Eesti koondise põhikeskkaitsjaga, ei saanud küsimata jätta ka sügiseste (hiigel)kaotuste kohta. "Ikka oli nukker vaadata, eriti, kui ei saa ise aidata. Aga loodame, et selleks hooajaks olen valmis koondist abistama,“ lõpetab Jääger positiivsel noodil.