Vehklemine
10. jaanuar 2017, 16:56

VIDEO | Eesti vehklemistülis "uus tase" ehk "kõigil oli jumala pohh, sest mina olen Kunn ja president on minuga ühest erakonnast" (5)

Eesti vehklemiselus valitsevad vaen ja intriigid pole uudis. Nüüd on vastasseis, kus peamisteks oponentideks Haapsalu vehklemistreener Helen Nelis-Naukas ja epeenaiskonna peatreener Kaido Kaaberma, jõudnud "uuele tasemele".

Videokeskkonda Youtube on postitatud video, kus hispaania-keelsele koomilisele intervjuule, mida sarnaselt Hitleri punkeri-stseenile kasutatakse sageli naljavideode valmistamiseks, on peale monteeritud eestikeelsed subtiitrid, mille teemaks vehklemissõda.

Video on ilmselgelt valmistanud alaliidu opositsiooni poole hoidja. Muuhulgas jookseb mitmel puhul läbi võlts-Kaaberma ütlus "Alaliidu president on minu erakonnakaaslane" (Kaaberma ja vehklemisliidu president Margus Hanson kuuluvad mõlemad Reformierakonda - toim).

Meenutuseks, et vehklemissõja allikaks oli Rio de Janeiro olümpiakoondise koostamise alused. Koosseisu varajane kinnitamine, mida soovis Kaaberma, võttis Riosse jõudmise võimaluse Nelis-Naukase õpilaselt Katrina Lehiselt.

Mõned näited subtiitritest:

"Ja siis hakkas kiun pihta. Helen... no läks täitsa segaseks. Saatis sõnumeid, kirjutas, sõimas /.../ pah-pah-pah, laksis kirju siia ja sinna. Täiesti segane mutt, ma ütlen."

"Kuradi lambad ikka, uskuma jäid. Helen karjus ja lõugas, kõigile kaebas, aga kõigil oli jumala pohh, sest mina olen Kunn ja president on minuga ühest erakonnast."

"Olümpia neljas koht pole paha, kui võistkonnas oleksid olnud kolm suvalist tädi tänavalt."

"Peaasi, et Helen ja Kats sittagi ei saa. Ära panin sellele segasele. Pärast olümpiat hakkas jälle üks nutt ja hala. Nõudis uut juhatust ja uut presidenti, aga me võtsime kaks lambiklubi liikmeks. President on minuga ühest erakonnast. Mingi invaklubi tahtis ka liituda, need saatsime vee alla sulistama rsk."