Kristin Kuuba (vasakul) ja Helina Rüütel aasta tagasi kodusel turniiril mänguhoos.Foto: LAURA OKS
Spordivaria
11. jaanuar 2017, 18:03

Must, Saar ja Kuuba-Rüütel püüavad kodusel EK-etapil poodiumikohti

Homsest pühapäevani peetakse TTÜ spordihoones järjekordne sulgpalli maailma edetabeli arvestusse minev turniir Estonian International, kus asetatute seas on Eesti esireketid Raul Must ja Getter Saar.

Maailma edetabelis 54. kohal asuval Mustal on esimene asetus, ta on võistluse soosik, kuid see ei tähenda kerget jalutuskäiku. Uue aasta esimesed mängud pidas Must Taani liigas, kus sai napilt jagu kohalikust mehest Mikkel Mikkelsenist (otsustav geim 27:25) ning kaotas sama napilt Iirimaa esinumbrile Scott Evansile (21:23, 20:22).

Must kommenteeris viimast mängu oma Facebooki küljel: "Ülipingeline mäng, kus mõlemas geimis olid head võimalused võiduks. Eriti teises, kus juhtisin 20:17. Iseenesest pole punktid halvad ja Scott mängis korraliku mängu. Pigem ärritab enda mängutase ja stiil, millega väljakul olen. Ikkagi kerkivad esile samas probleemid, millele ei leia kuidagi lahendust. Usun, et kui suudan natukenegi mängutempot tõsta, teen arengus suure hüppe."

Tallinnas rohkem Eesti mehi otse põhiturniirile ei pääsenud, ülejäänud proovivad seda läbi kvalifikatsioonisõela.

Täpselt samasugune (üks mängija otse põhitabelis) on seis naiste seas, kus Getter Saar sai põhiturniiril 7., meie teine number Kristin Kuuba aga kvalifikatsioonis 1. asetuse. Kui keegi põhitabelisse paigutatutest viimasel hetkel loobub, saab selle koha Kuuba. Kvalifikatsioonis mängib veel mitu eestlannat. Kauaaegne esireket Kati Tolmoff loobus teatavasti pärast 14. kohaga lõppenud Rio olümpiat.

Kuuba ja Helina Rüütel püüavad naispaarismängus kaitsta mullust finaalikohta, kuid see on raske, sest neil on 3. paigutus ning samal tabelipoolel asuvad bulgaarlannadest suursoosikud Maria Mitsova ja Petja Nedelceva.