Artur Pikk peab Valgevene tippklubis mänguaja eest kõva olelusvõitlust.Foto: LAURA OKS
Jalgpall
12. jaanuar 2017, 11:35

Artur Pikk müügijuttudest: peatreener ootab mind Valgevenesse tagasi

23-aastane Eesti jalgpallikoondise vasakkaitsja Artur Pikk sõlmis eelmise aasta alguses pika lepingu Valgevene tippklubi Borissovi Batega, mis kehtib kuni 2018. aasta lõpuni. Nüüd ringlevad Valgevene meedias spekulatsioonid, et klubi võib Pika teenetest loobuda.

Endine levadialane tunnistas Õhtulehele, et ka talle on sarnasel teemal uudised silma jäänud, kuid ta ei oska kindlalt öelda, kas seal mingi tõepõhi all on. "Pigem mitte. Lugesin ka ise seda ajalehest, kuid muud ma praegu öelda ei oska. Minuga pole keegi sellisel teemal suhelnud. Pigem vastupidi: rääkisin äsja peatreeneriga, kes ütles, et ootab mind tagasi. Ka klubi president lükkas müügijutu ümber," ütles Pikk.

Artur Pikk oma eelmise koduklubi Levadia särgis Foto: TEET MALSROOS

Möödunud hooaja alguses sai Pikk kohe korralikult mänguaega ja langes esimest korda varumeheks mais. Kuni augusti lõpuni õnnestus tal siiski korralikult mänguminuteid koguda.

Seejärel saabus viie matši pikkune mõõn, kui Pikk vaid varumehe rolli kandis. Hooaja lõppfaasis sai ta võimaluse end taas treenerile näidata. Tasuks Valgevene meistritiitel, millesse Eesti koondislane panustas 17 mängu ja 1231 minutit.

Milline tema roll meeskonnas ikkagi on? "Praegu ei tea, mis tulevik toob. Olen puhkusel ja treeningutega alustame 20. jaanuaril, ise sõidan Valgevenesse tagasi juba 16. jaanuaril," rääkis ta. "Veebruaris läheme Türki laagrisse ning siis saab täpsemalt selgeks, mis klubis toimuma hakkab või ei hakka."

Esimene välishooaeg läks noore mängumehe jaoks valutult ja ta elas Valgevene ellu korralikult sisse. "Seal muutus kõik juba üsna koduseks ja elu sujus hästi. Kindlasti aitas kaasa ka see, et koondise kogunemiste ajal sain Eestis käia ja lähedastega veidi aega veeta. Siiski naudin praegust puhkust väga: pikemalt on kodus väga hea olla."