Ragnar Klavan madistamas eile kohtumise ainsa värava löönud Nathan Redmondiga.Foto: Toby Melville
Jalgpall
12. jaanuar 2017, 15:38

STATISTIKAPOMM | Põua lõpp ja kahvatu Sturridge ehk Kogu tõde Klavani ja Liverpooli 0:1 kaotusest Southamptonile

Eesti jalgpallikoondise kapteni Ragnar Klavani leivaisa Liverpool kaotas eile Inglismaa liigakarika poolfinaali avakohtumises võõrsil 0:1 Southamptonile. Õhtuleht toob teieni kohtumise ja meeskondade omavaheliste heitluste põnevaima statistika.

Viimasest viiest Liverpool - Southampton vastasseisust Inglismaa liigakarikas on neljal korral järgmisesse ringi jõudnud Klavani koduklubi. Praegu tasub aga meeles pidada, et Liverpooli jaoks pole uks liigakarika finaali sulgunud. Nimelt kohtuvad meeskonnad uuesti 25. jaanuaril, sedakorda juba Liverpooli kodus. 

Ragnar Klavan madistamas eile kohtumise ainsa värava löönud Nathan Redmondiga. Foto: Toby Melville

Käimasoleval hooajal pole liigakarikas Liverpoolist keegi rohkem väravaid löönud. Punased on vastaste võrke sahistanud 12 korral, ent Southamptoni kindlust ei vallutatud. Ju tuleb Pühakute - nii klubi kutsutakse - võrgud kodusel Anfieldil puruks peksta!

Southampton on Liverpooliga liigakarikas mänginud kaheksa korda, sama tihti on kohtutud ka Londoni Arsenaliga. 13 päeva pärast on Pühakud Punastega liigakarikas madistanud üheksa korda, millest rohkem pole Southampton liigakarika raames kellegagi mänginud.

15 kohtumist kõikide sarjade peale kokku polnud Nathan Redmond enne eilset matši väravat löönud. 

Nathan Redmond väravat tähistamas. Foto: John Sibley

17 pallipuudet tegi kohtumise avapoolajal Liverpooli klaasmehest ründetuus Daniel Sturridge. Esimesel poolajal ei teinud vähem puuteid ükski Jürgen Kloppi hoolealune.

Käimasoleval hooajal liigakarikas on Southampton kõige kindlama kaitsega meeskond. Pühakud on nimelt teinud neli nullimängu, mis tähistab tänavuse liigakarika tippmarki.

Southamptoni peatreeneri Claude Puel'i juhendatavad meeskonnad pole Liverpoolile kordagi kaotanud. Prantslase tiimid on Punastega kohtunud neli korda, Pueli hoolealuste saldo on kaks võitu ja kaks viiki.