Sergio Ramos - külma närviga panenka-penalti realiseerija.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
13. jaanuar 2017, 00:17

USKUMATU! Real ronis 15 minutiga 1:3 kaotusest välja ja röövis Barcelonalt rekordi!

Madridi Reali jalgpalliklubi edenes Hispaania karikavõistlustel veerandfinaalidesse. Sellest tähtsam uudis on klubi fännidele aga, et täna võõrsil Sevilla vastu tehtud ülivõitluslik 3:3 viik tähendab, et nüüd ollakse viharivaal Barcelona ees Hispaania klubide kaotuseta mängude seeria rekordi ainuomanik!

Real oli enne tänast ametlikes matšides püsinud kaotuseta 39 järjestikust mängu - viimati tunti kaotusekibedust mullu aprillis Meistrite liiga veerandfinaali avakohtumises Wolfsburgi vastu. Selle üheksakuulise seeriaga korrati Hispaania kõrgliigaklubide rekordit, mille püstitas 2015. aasta oktoobris alanud mängudejadaga Kataloonia hiid FC Barcelona.

Ent Real ja Barcelona ei taha kunagi olla teineteisega sama head, vaid viharivaalist tuleb olla parem. Real suutis lõpuks ülesande täita, ent seda kõigist võimalikest stsenaariumitest kõige raskemal moel.

Karikasarja kaheksandikfinaalide avamängus alistati Sevilla 3:0 ja täna andis Zinedine Zidane võõral väljakul enamikele põhitegijaile vaba päeva. See maksis kätte juba mängu 10. minutil, kui Danilo sai kirja omavärava ning Real jäi tagaajaja rolli. Marco Asensio viigistas küll 48. minutil kauni sooloväravaga (all videos) mänguseisu, ent Stevan Jovetic ja Iborra viisid Sevilla 77. minutiks 3:1 juhtima, mis lubas võõrustajail korraks unistada isegi edasipääsust.

Üks kaitseprohmakas hiljem realiseeris Sergio Ramos aga panenka-penalti, mis kustutas jäädavalt Sevilla lootuse ning pakkus Realile võimaluse viigivärava löömiseks ja seeria jätkamiseks. Kell tiksus armutult ning aega oli selleks 10 minutit.

Reali mängu päästjaks kerkis vahetusmees Karim Benzema, kes lõi Marcelo kauni kannasöödu järel värava, mis jääb oma tähstuse poolest kuningliku klubi folkloori elama ilmselt aastateks.

Järgmisena on Zidane'i meeskonna sihiks kaotusteta mängude Euroopa rekord, mis on 43 kohtumisega Torino Juventuse käes.