Neymar ja Lionel Messi.Foto: LLUIS GENE
Jalgpall
13. jaanuar 2017, 22:10

ELU NAGU PÕHJA-KOREAS! Barcelona vallandas direktori, sest too ei rääkinud Messist piisavalt ülistavalt

Valitsev Hispaania jalgpallimeister FC Barcelona teatas täna, et taandas ametist spordisuhete direktori Pere Gratacose, sest too "väljendas isiklikku arvamust, mis ei ühti klubi omaga".

Täna hommikul loositi Madridis paaridesse Hispaania karikasarjas veerandfinaali jõudnud klubid ja ametist tulenevalt esindas FC Barcelonat üritusel Gratacos, kellele esitati küsimus Messi tähtsuse kohta arvestades, et kolmapäevases 3:1 võidus Bilbao Athletici üle vormistas Barcelonale edasipääsu taganud lõppseisu Messi karistuslöök.

Küsiti ka Messi lepingupikenduse kohta, sest argentiinlase praegune kontraht lõpeb 2018 suvel ehk juba pooleteist aasta pärast. Gratacos ütles esmalt, et lepingust ta ei räägi ja jätkas: "Leo on võistkonna üks tähtsamaid liikmeid, aga kõik ei ole kinni temas. Ta ei oleks nii hea, kui tema kõvral poleks Andres Iniesta, Neymari ja teised. Aga ta on kõige parem."

Kuigi Barcelona ei asu Põhja-Koreas ja klubi juhtkonda ei kuulu Kim Yong-un, oli Gratacose öeldu piisav tema vabastamiseks spordisuhete direktori ametikohalt. Vastava otsuse langetas FC Barcelona spordidirektor Albert Soler. Ametlikus teatas ütles Barcelona, et "Gratacos vabastati ametist, sest ta avaldas avalikult isikliku arvamuse, mis ei ühti klubi omaga".

Barcelona on kõiges Messit puudutavas erakordselt hell, sest kui argentiinlane peaks otsustama klubist lahkuda, oleks see tohutu pauk mitte ainult mänguliselt, vaid ka maineliselt.

* * *

Hispaania karikasarja veerandfinaalide paarid Alcorcon (esiliiga) - Alaves, Madridi Real - Celta Vigo, Madridi Atletico - Eibar, Real Sociedad - FC Barcelona. Edasipääseja selgub kahe mängu kokkuvõttes, avamatš peetakse esimesena märgitud klubi koduplatsil.