Talisport

Mäkäräinen võidutses Ruhpoldingus, ükski eestlanna jälitussõitu ei jõudnud (11)

LISA KOMMENTAAR

Mihkel Espoost16. jaanuar 2017, 09:39
Kuule sp.On raha ,on teadmised,on saavutused.Aga kui Eesti omad on ylekaalus,miks ei või norida,tippsportlast ei tule kunagi.Vaid häbi nende viimaste kohtade pärast,mõttetu raha raiskamine.Talihärm vähemalt õpib USA-s.Tean seda Eesti spordimentaliteeti kyll.Vaesus on asja nimi ja väikesel maal pole talente ka.Soovitan õppida ja toitev amet leida,kehakultuuri võib iga kell teha.Mõistust eestlastel ju on,või oli või ....
"SP"15. jaanuar 2017, 12:28
Kuulge, mis te norite suusatajate kallal. Las nad võistlevad ja jäävad viimasteks. Hea, et üldse keegi viitsib kohale võistlema minna ja meie lootusi üleval hoida, et ehk äkki nüüdsest lähevad tulemused tõusuteele.
Muidugi siinsed kommijad paneksid ise omaarust kõik võistlused kinni, teavad täpselt kuidas treenida, kuidas süüa-juua jne.. On kommentaariumites õpetamas kõiki suurriikide presidente, teadlasi, miljardäre, kuidas olla-elada ja mida teha, Samas endil pole teil ei saavutusi, raha ega teadmisi.
Anname aru, et oleme ise kehvemad kui ka kõige viletsamad sportlased, ärimehed, miljardärid ja poliitikud, võib-olla küll veidi targemad kui Eesti poliitikute tase.
tulge koju14. jaanuar 2017, 23:16
Praegune seis on ikka väga kurb.Tõesti ei ole mõtet maailmas niisama ringi tiirutada. Tuleb koju tulla ja suusatamine ära õppida ja alles siis,kui suusatamine selge on,uuesti proovida.
mihkel14. jaanuar 2017, 20:14
Tõeliselt kahju meie naislaskesuusatajatest. Gaim pole kunagi osanud ja suutnud suusatada, nüüd on uue lasketreeneri abili kaotanud ka laskeoskuse. See on kõigeparem näide, kui treeneritööle edutatakse inimesed, kel pole treeneritööks vajalikku haridust ja kogemust, on ainult sporditegemuse harjumus. Konnatiigi probleem võib selle kohta öelda. Igale endisele kohalikule "tipule" on vaja leida pehme maandumine kuni pensionini. Veel hullem on lugu meie noortekoondise treeneritega. Ainuke Pääsukeste tippsportlane oli soodsate olude kokkulangemise tõttu Kaja Parve ca 20 aastat tagasi ja Orassoni tipptegija on Gaim, kes ei ole osanud kunagi suusatatda ja nüüd on minetanud ka laskeoskuse. Mõlemad noortetreenerid mõnulevad oma ametikohtadel kas kuni pensini või parimatele jahimaadele lahkumiseni, kui pensile minna ei viitsi. Samas meie põhjanaabrite noored lasevad eesti noorsportlastest oluliselt paremini ja suusatavad üldjuhul kiiremini (paar erandit väljaarvatud). Isegi meie lõunanaabrid lasevad keskmiselt meist paremini, suudame nendega üldjuhul edukalt konkureerida tänu parematele suusatamise tingimustele. Nii laskesuusatamises kui murdmaas ion viimane aeg võtta tööle väljaspoolt tulemusi saavutanud noorte ja koondise treenerid. Raha puudumine on siin osaliselt otsitud probleem, sest hetkel jagub murdmaa- ja laskesuusatmises raha läbi Audentese põletamise. Selle raha eest saaks päris mitu edukat kogemustega põhjamaade treenerit nii noorte kui täiskasvanute töö teistele järele aitamiseks.
15. jaanuar 2017, 17:59
No Parve saavutused on "imelised" - paugutas 5-6 märki mööda ja ikka lõpetas esimesena.Millegipärast ei taha ta tolleaegsetest võistlustest midagi rääkida.
Soomlannale 14. jaanuar 2017, 18:59
hoian pöialt .Võimas esitlus .tahaks omadele ka hoida ,aga pole midagi hoida.
Tervishoiunõunik14. jaanuar 2017, 18:07
Edastan tervituse GLAVL-ile moderaatori isikus.
mees14. jaanuar 2017, 17:12
naine14. jaanuar 2017, 17:50
mall14. jaanuar 2017, 19:17
no14. jaanuar 2017, 21:26
Vähemalt hea, et nad alati maha võetakse,muidu satuvad veel vastaste kuulide alla. Tänagu jumalat et selline reegel on vastu võetud IBM-s