Toomas Triisa Dakari ralli võitjana finišis.Foto: Dakar Facebook
Auto-Moto uudised
15. jaanuar 2017, 11:34

VIDEO | Toomas Triisa võitis Dakari ralli ja nimetas kaht nädalat hullumeelseteks (3)

Läinud ööl peeti maailma raskeima mootorispordivõistluse, Dakari maratonralli viimane etapp. Klassis Malle-Moto võitis esikoha Toomas Triisa, Mart Meeru sai kuuenda koha.

Kokku läbiti Paraguais, Boliivias ja Argentinas kahe nädala jooksul peaaegu 9000 kilomeetrit. Viimase päeva 64 km pikkusel katsel oli Triisa teine ja Meeru seitsmes, üldjärjestuses ei muutnud midagi. Triisa üldedu teiseks tulnud Lyndon Poskitti ees oli kaks ja pool tundi, kokkuvõttes olid eestlaste kohad vastavalt 30 ja 55. Malle-Moto on klass, kus igasugune kõrvaline abi on keelatud. Dakari võitis tsiklite arvestuses Sam Sunderland.

"Olid hullumeelsed kaks nädalat. Esimest korda elus sõitsin Malle-moto klassis, kus pidi kõik asjad ise tegema otsast lõpuni. See osutus üle keskmiselt raskemaks ja keerulisemaks, kui me alguses arvasime. Palju kiusas meid ilm, saime nii lund, vihma kui ka kuuma päikest," rääkis Triisa tiimi Facebooki lehele postitatud videos.

Ta lisas, et on esikoha üle väga õnnelik, tänas kõiki kaasaelajaid ja sponsoreid ning viskas õhku pakkumise: "Võib-olla korra veel!"