Eesti käsipallikoondise peatreener Rein SuviFoto: Aldo Luud
Käsipall
15. jaanuar 2017, 16:32

Võimas! Eesti käsipallurid naasevad Türgi põrgukatlast magusa võiduga. EMi unistus elab! (8)

Eesti meeste käsipallikoondis võitis Euroopa meistrivõistluste valikturniiril võõral väljakul 20:18 Türgit ja pääses Euroopa 36 parema käsipalliriigi hulka.

Eestit rahuldas Ankaras vaid võit, kuid avapoolaeg liigseks optimismiks põhjust ei andnud. Kui esimestel minutite järel oli seis viigis 4:4, siis peagi läks Türgi 8:4 juhtima. Poolajaks Eesti siiski kosus ja pikemalt puhkusele mindi 8:10 kaotusseisus.

Teine pooltund kuulus Eestile. Tasavägise alguse järel mindi lõpuks juhtima ja tulistel lõpuminutitel tõrjus Rasmus Ots ka vastaste seitsme meetri karistusviske. Tegelikult oli tegemist topelttõrjega, kuna ka jätkuolukorras peatas Ots türklase lähiviske. Tegemist oli ainsa olukorraga, kus Ots täna väljakul käis. 

Eesti suurimaks skooritegijaks tõusis Kristo Voika, kes panustas võitu viie väravaga. Jürgen Rooba, Uku-Tanel Laast ja Henri Sillaste viskasid igaüks kolm väravat.

Eesti jõudis alagrupi võiduga 2020. aasta EM-valiksarja järgmisse faasi. Türgi ja Kosovo jätkavad IHF Trophy Euroopa osavõistlusel.