Raido RänkelFoto: NordicFocus
Talisport
15. jaanuar 2017, 18:14

Ränkel rammiti sprinditeates pikali, finaal jäi vaid unistuseks (5)

Suusatajad Raido Ränkel ja Marko Kilp kogesid täna Toblachi MK-etapil vabatehnika paarissprindis (6 x 1,3 km) ebaõnne, mistap said oma poolfinaalis 11 võistkonna konkurentsis 9. koha (+20,38) ega pääsenud finaalsõitu.

Pärast mõlema mehe esimest vahetust olid eestlased kenasti pundis, sest Kilp saatis Ränkeli teist korda rajale 5. kohal. Ent siis saabus ebaõnn. "Raido sõideti teises vahetuses pikali," selgitas meeste treener Anti Saarepuu telefonitsi Õhtulehele.

"Oma energia läks sinna, et grupp uuesti kätte saada. Marko ütles pärast, et tal ei olnud ka kõige parem tunne."

Sprinditeate võitis Kanada paar Len Väljas - Alex Harvey, kes edestasid lõpusirgel Rootsi I ja Itaalia I võistkonda.

Tiimsprindi finaali esikuuik.

Kuigi eestlaste nädalavahetuse eesmärgid (individuaalselt 30 ja paaris 10 sekka) ei täitunud, pole põhjust ka paanikaks. Eile olid meie mehed kenasti konkurentsis, kuid jäid õige napilt veerandfinaalist välja. Eriti valusalt tõmmati uks kinni Kilbi nina ees - ta sai 31. koha ning jäi 0,27 sekundi kaugusele punktikohast. 37. koha saanud Ränkel pidanuks olema eelsõidus 1,54 sekundit nobedam.

"Eks tuleb kiiremini sõita, mitte olla kohal 30. - 40., seal on üsna tihe," lausus Saarepuu. "Väga raske on öelda, kuhu see 0,3 sekundit täpselt jääb. Aga Marko oli kindlasti parem kui nädal tagasi Skandinaavia karikal. Paraku jäi ta 31. ega saanud võimalust paremate kohtade eest heidelda."

Vestluse ajal olid mehed juba teel Ramsausse, kuhu Kilp jääb kümneks ning Ränkel kolmeks päevaks laagrisse. Kilbi järgmine võistlus toimub 28. jaanuaril Faluni vabatehnikasprindis, Ränkel stardib nädala pärast Ulricehamnis Eesti teateneliku koosseisus.