Jos Verstappen oma Arrowsiga 2001. aasta Monaco GPl.Foto: Vida Press
Vormel 1
16. jaanuar 2017, 12:16

Rahakott liiga paks, et taskusse mahtuda? Osta ära Max Verstappeni isa viimane kiire F1-auto! (1)

Üks hea moodus vormelifänni vanust määrata, on paluda tal nimetada mõni oranži kujundust kasutanud F1-tiim. Nooremad huvilised vastavad vast 2007. aastal vormelisarjas kihutanud Spykeri nimega, samas kui pikema mäluga fännid mäletavad veel 2002. aastani F1 karusellil tiirelnud Arrowsi meeskonda.

Ja nüüd on rahakatel huvilistel võimalus soetada endale osa Arrowsi ajalugu, sest müügile on tulnud meeskonna 2001. aasta võistlusauto. Masinat kasutas F1 sarjas oma viimasel Arrowsi-hooajal Jos Verstappen, keda praegu teatakse peamiselt Red Bulli tähe Maxi isana. Mootor on autos küll vahetatud, aga see peaks potentsiaalsele ostjale olema vaid hea uudis, sest Arrowsi toonane Superteci jõuallikas kippus tihti keset sõitu ära lagunema.

Vana Verstappeni vormelikarjäär sai lõplikult läbi 2003. aastal, ent siis sõitis ta juba Minardi ridades, ehk müügil olev Arrows oli tema karjääri viimane vormel, millega sai võidelda punktikohtadele – näiteks Itaalia GPl tuli hollandlane Arrowsiga suisa neljandaks. Tükike vormeliajalugu on võimalik endale soetada kõigest 340 000 euroga!