Louis Van Gaali karjääri viimaseks tööotsaks jäi suurema eduta kulgenud aeg Manchester Unitedis.Foto: Carl Recine
Jalgpall
17. jaanuar 2017, 09:55

HÜVASTI: Ajaxi, Barcelona, Manchester Unitedi ja Klavani endine treener läks pensionile (1)

65-aastane Hollandi jalgpallitreener Louis van Gaal teatas, et lõpetab karjääri. Mehe viimaseks töökohaks jäi Manchester United, kust ta vallandati eelmisel kevadel.

Van Gaal alustas treenerikarjääri 1986. aastal, kui asus AZ Alkmaari abitreeneriks. Kaks aastat hiljem jätkas ta tööd Amsterdami Ajaxis, kus ta 1990ndate alguses ka peatreeneriks tõusis. Ees ootasid edukad aastad, mis päädisid kolme Hollandi meistritiitli ja 1995. aasta Meistrite liiga võiduga.

1997. aastal kolis Van Gaal Barcelonasse ja võitis kahel järjestikusel aastal Hispaania meistritiitli. Aastal 2000 võttis ta vastu Hollandi koondise peatreeneri töökoha, kuid naasis peagi Barcelonasse, kus tööd jätkus 2003. aasta jaanuarini.

Legendaarne Louis van Gaal lahkub areenilt Foto: Tony O'Brien

Aastal 2005 võttis Van Gaal vastu AZ Alkmaari peatreeneri ameti ja 2009. aasta jaanuaris tõi ta klubisse Ragnar Klavani, kellega koos kevadel Hollandi meistritiitel võideti.

Klavani ja Van Gaali koostöö kaua ei kestnud, kuna juba sama aasta suvel siirdus kuulus hollandlane Müncheni Bayernisse ja aitas klubi järgmisel hooajal Saksamaa meistriks. Baierimaal jätkus tööd 2011. aasta aprillini.

Seejärel asus Van Gaal taas tööle Hollandi rahvuskoondise juures ja 2014. aasta MMilt võideti pronksmedalid.

Nagu öeldud, jäi mehe viimaseks töökohaks Manchester United, kus tal ei õnnestunud fännide südameid võita. Päris tiitlita vanameister siiski ei jäänud, sest 2016. aastal võideti Inglismaa karikavõistlused.