Eesti Filmi- ja Teleauhindade esitluspiduFoto: Stanislav Moshkov
Galeriid
17. jaanuar 2017, 16:57

GALERII | Esmakordselt antakse Eestis välja Filmi- ja Teleauhinnad (6)

Esmakordselt antakse tänavu märtsis suurejoonelisel galal välja Eesti Filmi- ja Teleauhinnad, mis on ellu kutsutud Eesti Filmi Instituudi poolt eesmärgiga tänada ja tunnustada oma ala professionaale.  

Auhinnad antakse välja tele- ja filmikategooriates eraldi. Nii filmi kui telekategooriates antakse välja kümme auhinda. Filmikategoorias antakse auhinnad parimale mängufilmile, dokumentaalfilmile, animafilmile, lühifilmile, parimale nais- ja meesnäitlejale, parimale režissöörile, stsenaristile, operaatorile ja aasta tegijale ehk silmapaistvamaile kaadritagusele professionaalile.

Telekategoorias saavad auhinnad parim tõsielusaade, teleseriaal, infosaade või publitsistika, uus saade, meelelahutussaade, naisnäitleja, meesnäitleja, naissaatejuht, meessaatejuht ja aasta tegija ehk parim kaadritagune professionaal.

Auhinnasaajad valib erialaspetsialistidest koosnev professionaalne žürii.

Filmi- ja teleauhindade konkursil saavad osaleda kõik filmid (mängufilmid, dokumentaal-, anime-, ja lühifilmid) ning kodumaised saated ja sarjad, mis on linastunud või olnud tele-eetris vahemikus 1. jaanuar 2016 kuni 31. detsember 2016.

Auhindadele kandideerivad nominente saavad esitada produtsendid ning suuremad telekanalite grupid ning konkursile saab töid esitada jaanuarikuu lõpuni. Nominendid avalikustatakse veebruaris.

Pidulik auhinnatseremoonia toimub 12. märtsil Nordea kontserdimajas. Galast teeb otseülekande Kanal 2.

Rohkem infot leiad EFTA kodulehelt.