Sebastien OgierFoto: JOE KLAMAR
WRC
17. jaanuar 2017, 19:30

Sebastien Ogier: suhtun Monte Carlo rallisse äärmise alandlikkusega

Neljakordne autoralli maailmameister (2013, 2014, 2015 ja 2016) Sebastien Ogier lausus Monte Carlo ralli eel, et vähene sõidukogemus oma uue masina ehk Ford Fiestaga tähendab, et hooaja alul tuleb läheneda pragmaatiliselt.

"Algav hooaeg on igas mõttes uus - uus ajastu (kogu sarjas - M.T.), uus auto ja uus tiim," lausus alles detsembri keskel M-Sportiga liitunud Ogier wrc.com-ile.

"Me kõik teame, et kogemus on rallispordi tähtis faktor. Seega oleks olnud vahva omada rohkem ettevalmistusaega, aga õppisime möödunud kuu jooksul väga palju.

Olen aastatega õppinud asjadele pragmaatiliselt lähenema ja keskenduma parasjagu pooleli olevale tööle. Täpselt sama kavatseme teha ka sel nädalal. Me ei saanud põhjalikult valmistuda, kuid läheme avaetapile endast parimat andma."

Eelmise kolme Monte Carlo ralli võitja lisas, et sealsetel teedel tagab edu õige rehvivalik ning tingimuste ja haarduvuse realistlik hindamine. "Kui suudame seda teha, siis usun, et võime saavutada hea positsiooni," lausus Ogier.

"Olen olnud Monte Carlos väga edukas, aga suhtun endiselt säärase ajaloo ja nõudlikkusega võidukihutamisse äärmise alandlikkusega."

Monte Carlo ralli esimene kiiruskatse on kavas juab neljapäeval.